استفاده از GPS برای ردیابی قاچاق کالا

تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۴

رئیس تشکل های دانش بنیان اتاق بازرگانی ایران گفت: قرار است تا برای پیشگیری از هدررفت سوخت، نصب جی پی اس روی خودروها بر اساس پیمایش سوخت اختصاص یابد و با وجود بیش از ۵۰ شرکت بخش خصوصی این پروژه به شرکت وابسته به یکی از نهادها واگذار شده که قرار است تجهیزات از رده خارج وارد کند.

به گزارش گرداب به نقل از فارس، افشین کلاهی ظهر امروز در نشست خبری نخستین کنگره ملی شناسایی و مکان‌یابی رادیویی که در اتاق ایران برگزار شدخاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد که نباید فقط به درآمدهای نفتی متکی باشیم بلکه با استفاده از حوزه‌های دانش‌بنیان و ایجاد ارزش افزوده به حوزه‌های دیگر نیز کمک شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات فراموش شده در صنایع دانش‌بنیان آن است که می‌تواند بهره‌وری و رفاه اجتماعی سایر حوزه‌ها را افزایش و میزان سرمایه‌گذاری در بسیاری از بخش‌ها را کاهش دهد.

کلاهی در بخش دیگری از سخنان خود به نقش فناوری‌های نوین در کاهش حوادث و هزینه‌ها و سرعت‌دهی به گردش کار اشاره‌ای کرد و گفت: با سیستم‌های روز دنیا در لحظه می‌توان به راحتی موجودی انبار و سوپرمارکت‌ها را داشته باشیم و یا به راحتی با استفاده از یک سیستم GPS می‌توان از وضعیت جاده و جلوگیری از حوادث احتمالی استفاده کرد.

رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران به نقش و اهمیت استفاده از سیستم‌های فناوری نوین در بخش حمل و نقل و حتی سوخت کشور اشاره کرد و گفت: با استفاده از این سیستم‌ها پروژه‌هایی در زمینه جلوگیری از قاچاق کالا و ردیابی در دستور کار قرار دارد و در کنار آن پروژه‌ای با عنوان تحویل سوخت به ازای پیمایش تحویل شده تا با نصب GPS بر روی خودروها و سنجش میزان نیاز سوخت اختصاص یابد تا از هدررفت سوخت در کشور جلوگیری شود.

وی با اظهار تاسف از اینکه علیرغم وجود بیش از 50 شرکت بخش خصوصی داخلی که توانمندی‌های بسیار بالایی در این عرصه دارند اما این پروژه به یکی از شرکت‌های وابسته به نهادها واگذار شده که تاکنون کاری انجام نشده است و به نوعی تجهیزات خارج از رده برای این پروژه قرار است به کشور وارد شود.

در بخش دیگری از این نشست، محمدرضا طلایی رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق ایران خاطرنشان کرد: مشکلات اقتصادی کشور امروز می‌تواند با اطلاعات دانش‌بنیان حل شود چرا که نیاز به سرمایه‌گذاری کمتر و ارزش افزوده بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: کشور ما هم راه دیگری جز استفاده از فعالیت‌های دانش بنیان نخواهد داشت و اگر در گذشته ثروت کشورها براساس نفتی که صادر می‌کردند، بود ولی امروز براساس اطلاعاتی است که به روز دارند.

طلایی با انتقاد از اینکه دولتمردان به ICT بهایی نداده و آن را کالای لوکس به حساب می‌آوردند، خاطرنشان کد: در آن دوران بیشتر بر روی صنایع برنامه‌ریزی شئد ولی امیدواریم در دوران پساتحریم شاهد آن باشیم که بخش دولتی اهمیت بیشتری به بخش ICT بدهد و برنامه‌ریزی‌هایی در این حوزه در حال تدوین است تا با استفاده از پتانسیل‌های اقتصادی برای جذب سرمایه‌گذاری استفاده شود.

نخستین کنگره ملی شناسایی و مکان‌یابی رادیویی 28 تا 29 دی‌ماه در مرکز مطالعات بهره‌برداری وابسته به سازمان مدیریت صنعتی برگزار می‌شود، در این همایش 20 کارگاه تخصصی در حوزه‌های GIS , GPS، سیستم‌های ردیابی، کارت هوشمند و امثالهم برگزار می‌شود.