وی درباره حوزه شبکه هم گفت: طی سالهای گذشته در این بخش و تکنولوژیهای 3G و 4G سرمایهگذاریهای وسیعی صورت گرفته که مربوط به لایههای کور (Core)، رادیو و اکسس میشود و به نوعی در حال اورهال (نوسازی) کردن شبکه هستیم.
معاون فناوری اطلاعات اپراتور اول ارتباطی ادامه داد: در برنامه توسعه ما این هست که طی دو سال آینده راهاندازی 10 هزار BTS نسل چهارم، هفت هزار BTS نسل سوم و میکروسلهایی جهت تسهیل دسترسی مشترکان به دیتای نسلهای سوم و چهارم ارتباطی را داشته باشیم.
او با بیان اینکه حجم سرمایهگذاریهای ما وسیع است، اذعان کرد: پیشبینی ما از رشد مصرف دیتا به اندازهای است که امسال نودهای Core را طی یک قرارداد به 11 برابر ظرفیت در حوزه PS Core (اِلمانهایی از Core که مسئولیت انتقال و مدیریت دیتا را برعهده دارند) میرسانیم؛ همراه اول خودش را آماده فضای رقابتی میکند تا همچنان بتواند در حوزه پهنای باند به عنوان بزرگترین اپراتور کشور مطرح باشد.
فیروزآبادی که از قضا نسبت برادری با دبیر شورای عالی فضای مجازی دارد، در پاسخ به این سوال که چرا 4G را نسبت به ایرانسل با تأخیر شروع میکنید و این باعث ریزش مشترکان شما نمیشود؟، گفت: چند برنامه استراتژیک در حوزههای مختلف داشتیم و یک مورد آن که با حضور مشاوران تدوین شد مر بوط به سالهای 90 تا 95 میشود.
وی افزود: برنامه جدیدی برای توسعه پهنای باند براساس برنامهریزی مشاوران در حال تدوین داریم که راهاندازی 4G که تقریبا کار آن شروع شده، مربوط به این برنامه میشود.
او با تأکید بر اینکه معتقدیم سرمایهگذاری ایرانسل در 4G طی یکی دو سال اخیر ارزش اقتصادی را برای آن نداشته است، اظهار کرد: اما در حال حاضر با بازاری که برای دیتا به وجود آمده، سرمایهگذاری روی پهنای باند این نسل بیشتر اقتصادی میشود.
فیروزآبادی ابراز کرد: رویکرد ما برای سرمایهگذاری در این بخش این بوده که بازگشت اقتصادی داشته باشیم لذا آنچه آمار مربوط به سال گذشته و امسال نشان میدهد، سرمایهگذاری در 4G همچنان اقتصادی نیست اما طی یکی دو سال آینده اقتصادی میشود.
معاون فناوری اطلاعات همراه اول با بیان اینکه عدم توجه ما به 4G به معنای عقب ماندگی نیست، گفت: کارهای مربوط به این بخش را شروع کرده و به سرعت برنامهاش را جلو میبریم اما سرویسهای ما در این نسل همچنان ازمایشی است و به مرحله بهرهبرداری تجاری نرسیده است.
وی در پاسخ به این سوال که روند رو به رشد تقاضای مشترکان برای مصرف هر چه بیشتر پهنای باند و ورود به نسلهای بالاتر ارتباطی و عدم توسعه 4G تاکنون مانعی برای شرکت ارتباطات سیار در اینده و مواجه شدن با طرحهایی نظیر "ترابردپذیری شمارههای موبایل" نخواهد بود؟، گفت: طی سال گذشته مصرف دیتا از ابتدای سال تا انتهای آن تقریبا هفت برابر شد و امسال نیز تقریبا 2.5 برابر شده و رشد مصرف دیتا مشترکان میگوید که فضا برای ارائه خدمات 4G آماده است. نصب شبکه 4G را شروع کردهایم و طی چند ماه اینده استفاده تجاری آن را شروع میکنیم.
او افزود: بنابراین سرمایهگذاری را شروع کردهایم و در خصوص اینکه بعد از اجرای ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه (MNP) و ورود به فضای رقابتیتر سهم بازارمان را حفظ کنیم قطعا راهکارهایی نظیر ارتقای کیفیت دیتا، افزایش پوشش شبکه 3G و پیادهسازی وسیع شبکه 4G را خواهیم داشت.
فیروزآبادی همچنین گفت: اگر پوشش و کیفیت 3G را طی یک سال آینده به حد کافی برسانیم، رقابتپذیری ما حفظ خواهد شد.