باجگیری هکر حرفه‌ای در خط ایران-تایلند

تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۹۴

تعمیر کار رایانه پس از هک کردن کد امنیتی نرم‌افزار یک شرکت بزرگ، اقدام به اخاذی 8 هزار و 400 دلاری کرد.

به گزارش گرداب، عملیات پلیس فتای آمل برای به دست آوردن ردی از این مرد کلاهبردار با طرح شکایتی از سوی مدیر این شرکت در دستور کار قرار گرفت.

مدیر شرکت با مراجعه به مأموران در این باره گفت: مدتی پیش ایمیلی از یک ناشناس دریافت کردم که در آن ادعا شده بود کد امنیتی نرم‌افزار شرکت مرا هک کرده است. ابتدا باور نکردم اما او اطلاعاتی را برای من فرستاد که نشان می داد گفته‌هایش واقعی است.

مرد هکر چند روز بعد ایمیل دیگری فرستاده و درخواست کرد8400 دلار به حساب او در یک کشور خارجی واریز کنم. ارزش نرم‌افزار شرکت حدود 4 میلیارد ریال بود بنا براین قبول کرده و این میزان پول را به حساب او واریز کردم. حالا چون احتمال می‌دهم باز هم با تهدیداتی از سوی این هکر ناشناس روبه‌رو شوم تقاضای رسیدگی و پیگیری دارم.

سرهنگ ولی‌الله گنجیان فرمانده پلیس آمل در تشریح این خبر و نحوه بازداشت هکر بین‌المللی گفت: در پی این شکایت مبنی بر سرقت نرم‌افزار مالی و حسابداری و بازگشایی کد اصلی نرم‌افزار آن شرکت به ارزش ریالی 4 میلیارد و باجگیری، رسیدگی به پرونده در دستور کار قرار گرفت.

تحقیقات نشان داد هکر برای پنهان ماندن هویتش از طریق پست الکترونیکی اقدام به برقراری ارتباط در فضای مجازی با این شرکت کرده است.

از سوی دیگر در تحقیقات بعدی مشخص شد هکر ناشناس با ارسال کلیپی از بازگشایی قفل نرم‌افزار و اجرای آن اقدام به تهدید انتشار و فروش نرم‌افزار مدیر شرکت را وادار به واریز 8400 دلار به حساب بین‌المللی نزد بانکی واقع در شهر بانکوک تایلند کرده و با قرار دادن لینک دانلود آن نرم‌افزار در وبلاگی داخلی تهدید خود را عملی کرده بود.

کارآگاهان پلیس فتای آمل که با یک هکر بین المللی روبه‌رو بودند با رصد فعالیت ایمیل‌های متعلق به این مرد 2 خط تلفن همراه به دست آوردند که وی به منظور بازگرداندن رمز ایمیل از آن خطوط استفاده می کرد.در ادامه بررسی‌های تخصصی روی این دو خط و انجام استعلام‌های لازم صاحب این خطوط تلفن مشخص و هکر حرفه‌ای شناسایی شد.پس از شناسایی این مجرم اینترنتی، کارآگاهان پلیس فتا با هماهنگی قضایی در قالب یک تیم عملیاتی به خانه وی مراجعه کردند و آنجا را به محاصره خود درآوردند.این هکر که همه جوانب را بررسی و تلاش کرده بود امکان فاش شدن هویتش را به حداقل برساند وقتی خود را در محاصره مأموران دید متعجب شد.با دستگیری وی و انتقالش به پلیس فتا این هکر در باره ماجرای باجگیری و هک کردن کد امنیتی این شرکت اظهار بی‌اطلاعی کرده و خود را بی‌گناه دانست اما با ارائه مستندات غیرقابل انکار از سوی پلیس ناچار لب به اعتراف گشود.

هکر حرفه‌ای با اقرار به جرم خود در این باره گفت: نرم‌افزار شرکت را از طریق رایانه متعلق به مشتری خودم که سابقاً مشتری این شرکت بوده به دست آوردم و سپس با تجزیه و تحلیل آن نرم‌افزار اقدام به بازگشایی کد اصلی برنامه کردم.وی ادامه داد: سپس با تهیه کلیپی از اجرای نرم‌افزار و ارسال به ایمیل مدیر شرکت اقدام به اخاذی از وی کردم.هکر حرفه‌ای علت ارتکاب جرم خود را نیاز مالی عنوان داشت.وی در پایان گفت: دوستم در بانکوک تایلند زندگی می‌کند و من از او شماره حسابش را گرفتم و از مدیر شرکت خواستم پول را به آن حساب واریز کند و این در حالی بود که دوستم اطلاعی از این باجگیری ندارد.

منبع: روزنامه ایران