عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت: شبکه ملی اطلاعات هنوز راهاندازی نشده و معنی این شبکه راهانداز شبکهای بر بستر اینترنت نیست.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی افزود: وزارت ارتباطات گزارشی از عملکرد خود در شبکه ملی اطلاعات در یکی از کمیسیونهای شورای عالی فضای مجازی مطرح کرده، اما توصیفهای متفاوتی از شبکه ملی اطلاعات وجود دارد و در مجموع در حال حاضر شبکه ملی اطلاعات در کشور کامل نیست.
* اعضای شورای عالی فضای مجازی بر انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات اتفاق نظر دارند.
شهریاری همچنین درباره انحلال شوراهای موازی با شورای عالی فضای مجازی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است گفت: تمام اعضای شورای عالی فضای مجازی بر انحلال شوراهای موازی از جمله شورای عالی فناوری اطلاعات اتفاق نظر دارند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تشکیل شورای عالی فناوری اطلاعات با مصوبه مجلس بوده است، مجلس نیز در موضوع انحلال این شورا ورود پیدا کرد.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه موضوع انحلال شورای عالی فناوری اطلاعات به نوعی به یک نزاع لفظی تبدیل شده گفت: پیشنهاد میکنم که شورای عالی فناوری اطلاعات با بازتعریف وظایف مسئولیتهای پایین دستی در بخش دولت الکترونیک را انجام دهد، اما در نهایت پس از حذف وظایف ششگانه شورای عالی فناوری اطلاعات اینکه آیا نهادی جایگزین در این زمینه تاسیس شود یا خیر توسط نهادهای موثر از جمله مجلس تصمیمگیری میشود.
شهریاری یادآور شد: در آخر جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی از اعضا خواسته شد تا در جلسه بعدی این موضوع بررسی و درباره آن تصمیمگیری شود.
* نظر مثبت دبیر شورای عالی اطلاعرسانی درباره انحلال این شورا
شهریاری همچنین درباره انحلال شوراهای موازی دیگر از جمله شورای عالی اطلاعرسانی توضیح داد: در دوره قبلی فعالیت شورای عالی فضای مجازی، شورای عالی اطلاعرسانی به عنوان بازوی عملیاتی سیاستگذاری در حوزه محتوا ذیل کمیسیون عالی محتوای مرکز ملی فضای مجازی قرار گرفت.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی تاکید کرد: نسبت به انحلال شورای عالی اطلاعرسانی نظر منفی نداریم و مخالف نیستیم بلکه معتقدیم اکنون وقت انحلال این شورا است.
* مرکز ملی خط و زبان فارسی در محیط یارانه تشکیل شود
دبیر شورای عالی اطلاعرسانی با اشاره به نظر مثبت خود درباره انحلال شورای عالی اضافه کرد: با توجه به اهمیت موضوع خط و زبان فارسی در رایانه پیشنهاد دادیم که این موضوع با تغییر نام و تعریف وظایف مشخص در قالب یک مرکز پیگیری شود.
وی توضیح داد: پیشنهاد تاسیس مرکز ملی خط و زبان فارسی در محیط یارانه ارائه شده که این مرکز از نظر ساختاری می تواند در ذیل وزارت ارتباطات یا وزارت ارشاد تشکیل شود.
* شورای عالی فضای مجازی در دوره دوم فعالیت، فعال شدند
شهریاری در بخش دیگری از سخنان خود درباره روند برگزاری جلسات شورای عالی فضای مجازی گفت: اگر چه در شش ماهه نخست سال 94 هیچ جلسهای برگزار نشد اما در دور دوم فعالیت شورای عالی فضای مجازی شاهد برگزاری سه جلسه بودهایم که این امر از فعال شدن دوباره شورا حکایت دارد و باید به دبیر جدید نیز برای ورود به کار فرصت دهیم.
* شورای عالی فضای مجازی نقشی در تعیین محتوای مجرمانه ندارد
شهریاری درباره متولی تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در فضای مجازی گفت: شورای عالی فضای مجازی تعیین کننده مصادیق مجرمانه نیست.
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی افزود: البته امیدواریم سیاستگذاری درباره شبکههای اجتماعی جز یکی از طرحهای کلان شورای عالی فناوری اطلاعات میباشد.
وی یادآور شد: تا زمانی که وزارت ارتباطات سرمایهگذاری کامل و هدفمند روی شبکههای اجتماعی داخلی نداشته باشد مشکل استفاده از شبکههای داخلی و مسایلی از قبیل محتوا و کانالهای غیراخلاقی در شبکههای خارجی حل نخواهد شد.
منبع: فارس