Gerdab.IR | گرداب

واهمه آمریکا از قدرت سایبری ایران

تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۴

یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی نوشت: ایران تهدید فعلی علیه منافع ملی آمریکا است زیرا از حکومت اسد در سوریه حمایت کرده و مروج سیاست‌های ضد اسرائیلی با قابلیت ساخت تجهیزات نظامی است.

به گزارش گرداب، در بخش پایانی گزارش اندیشکده آمریکایی «هریتیج» به توانمندی‌های حوزه سایبری، فضایی ایران اشاره شده و به ویژه درباره توان سایبری ایران نوشت: قابلیت‌های سایبری ایران تهدید قابل توجه علیه آمریکا و متحدینش است .

*توانمندی بخش فضایی ایران

ایران ماهواره‌هایی را به فضا پرتاب کرده اما هنوز میزان قابلیت‌های فضایی این کشور مشخص نیست. ایران تاکنون 3 ماهواره را در فوریه 2009، ژوئن 2011 و فوریه 2012 با استفاده از موشک سفینه‌بر سفیر به مدار زمین پرتاب کرده است. فن‌آوری‌های ایران احتمالا از سوی کره شمالی به این کشور انتقال یافتند. این کشور در سال 2013 همچنین مدعی اعزام میمون به فضا و بازگشت سالم آن به کره زمین شد. ایران همچنین در ژوئن 2013 اعلام کرد که اولین مرکز رصد ترددهای فضایی را برای کمک به مدیریت فعالیت‌های ماهواره‌ای تاسیس کرد.

*توانمندی سایبری ایران

قابلیت‌های سایبری ایران تهدید قابل توجه علیه آمریکا و متحدینش است و آن طور که خود این کشور ادعا می‌کند چهارمین قدرت سایبری جهانی است و از این قدرت خود در جهت جاسوسی و خراب‌کاری علیه منافع دشمنان نهایت استفاده را می‌برد. ایران مدعی اتکا به هکرهای بسیار توانایی را دارد که اهداف این کشور را در محیط سایبری تامین می‌کنند.  ایران اشتیاق خود را در بکارگیری مهارت‌های سایبری نشان داده به طوری که در سال‌های 2012 و 2013 حملاتی را تحت نام (DDOS) علیه موسسات مالی آمریکا انجام داد و در فوریه 2014 نیز به قمارخانه‌ای در لاس وگاس آمریکا حمله کرد.

*ایران، بزرگترین چالش امنیتی مشخص علیه آمریکا

ایران بیشترین و بزرگترین چالش امنیتی مشخص علیه آمریکا و متحدانش در خاورمیانه بزرگتر است. ایران  در نبرد علیه دشمنانش متکی بر قواعد نبردهای نامنظم بوده و بیش از هر کشور دیگری در غرب آسیا موشک دارد. توسعه موشک‌های بالستیک ایران و قابلیت‌های بالقوه هسته‌ای بدین مفهوم است که این کشور تهدیدی بلندمدت علیه امنیت آمریکا است. ظرفیت نظامی ایران بدین شکل است که این کشور علاوه بر توان موشکی دارای 1663 تانک رزمی، 21 زیر دریایی تاکتیکی ،6 ناوچه سبک ، 13 کشتی آبی، خاکی  و 334 هواپیمای جنگی است. همچنین نیروهای مسلح ایران متشکل از 523 هزار پرسنل نظامی منجمله 125 هزار نفر نیروی سپاه و 130هزار نفر نیروی ارتش است. ارتش منظم ایران بزرگ اما به تجهیزات قدیمی مجهز بوده و در این  میان سپاه پاسداران که اولویت آشکار راهبردی این کشور است، به طور ویژه  قادر به شکل دهی انواع عملیات بوده و بدین طریق این کشور چالشی علیه بالقوه‌ترین دشمنانش می‌باشد.

*نتیجه‌گیری

در خاتمه  این مطلب آمده است: ایران تهدید فعلی علیه منافع ملی آمریکا است زیرا از حکومت اسد در سوریه حمایت کرده و مروج سیاست‌های ضد اسرائیلی با قابلیت ساخت تجهیزات پیشرفته نظامی و تعقیب برنامه هسته‌ای است.  «حسن روحانی» رییس جمهور این کشور نیز در راستای اهداف امنیت ملی جمهوری اسلامی و حمایت از حکومت و رویکرد افزایش نفوذ ایران در خارج از کشور فاصله نگرفته است . ایران همچنین در حال دستیابی به قابلیت‌های  هوا فضا, دریایی منجمله مین‌های دریایی ، زیردریایی‌های کوچک اما توانمند و آتشبارهای دفاع موشکی‌هدایت شونده، موشک‌های ضدکشتی و پهپاد است.

منبع: فارس