دومین کنفرانس جهانی اینترنت با حضور سران چندین کشور و وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور چین برگزار شد.
به گزارش گرداب دومین کنفرانس جهانی اینترنت با حضور سران چندین کشور و وزرای ارتباطات و فناوری اطلاعات در شهر ووژن چین برگزار شد که محمود واعظی نیز به نمایندگی دولت جمهوری اسلامی ایران در نشست نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی شانگهای در چین به سر میبرد پس از اتمام نشست شانگهای در کنفرانس جهانی اینترنت شرکت کرد.
این کنفرانس با سخنرانی رئیس جمهور کشور میزبان افتتاح شد و محورهای زیر مورد تأکید حاضران قرار گرفت.
1. تسریع در گسترش اینترنت، ایجاد زمینه برای نوآوری، همکاری در زمینه فناوری و کاربردهای اینترنت، ارتقا پژوهش در زمینه محاسبات ابر، دادههای انبوه و اینترنت اشیا، کاهش شکاف دیجیتالی و توسعه شبکه اینترنت، تحقق کاربردها نوین و گسترده در سطح جهان به ویژه در کشورهای در حال توسعه و نواحی کمتر توسعه یافته.
2. استفاده گسترده از فناوریهای اینترنتی در بخشهای مختلف با توجه به همگرایی اینترنت و سایر بخشهای صنعتی، لزوم تسهیل و محافظت از تبادل قانونمند و آزاد دادهها، شتاب بخشیدن به ایجاد بازار دیجیتال جهانی و ایجاد فرصتهای شغلی به صورت گسترده در راستای برنامه توسعه پایدار ملل متحد تا سال 2030.
3. تأکید بر لزوم حفظ میراث فرهنگی بشر با بکارگیری ابزارهای دیجیتال، تشویق بر مبادلات فرهنگی در فضای مجازی با احترام به تنوع و گوناگونی فرهنگها با نگاه به فضای مجازی به عنوان یک بستر مشترک فرهنگی برای بشریت.
4. تأکید بر اهمیت احترام به حاکمیت ملتها در فضای مجازی و لزوم محافظت از زیرساختهای اطلاعاتی در مقابل تهدیدها، حملهها، تخریب و با احترام به حفظ حریم خصوصی افراد و مالکیت معنوی و لزوم مقابله با جرایم سایبری و تروریسم سایبری با مشارکت همگانی.
5. لزوم مشارکت جامعه بینالمللی با اطمینان متقابل و منافع مشترک برای ایجاد قواعد و مقرات بینالمللی برای محافظت و احترام به حقوق بنیادی و اساسی کاربران در اینترنت به منظور جلوگیری از هرج و مرج در فضای مجازی با هدف ایجاد فضای مجازی مطمئن باز و شفاف از طریق مدیریت دموکراتیک شفاف و بینالمللی اینترنت با شکلدهی جامعهای با سرنوشت مشترک در فضای مجازی.
همچنین این موضوع مورد توجه قرار گرفت که آینده جهان متعلق به نسل جوان است و این نسل با توسعه اینترنت شکل میگیرد، این کار با توجه خاص به نیازهای نسل جوان به اینترنت و تلاش برای ساختن اینترنت به عنوان فضای متمدن سالم و بدون آلودگی برای آیندهای درخشانتر امکانپذیر میشود.
علاوه بر رئیس جمهور چین، رئیس جمهور پاکستان، وزیران و معاونان کشورهای روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، مغولستان، تاجیکستان و بیش از چهل وزیر ارتباطات در این کنفرانس شرکت کردند.