وی درباره پروژههای دراز مدت در جهت بومیسازی ماهواره سنجشی، ابراز کرد: قرارداد این پروژهها با پژوهشگاه فضایی و دانشگاههای کشور بسته شده و در حال اجراست؛ هر کدام با توجه به امکانات کشور مسیر پیشرفت خود را طی میکند.
معاون سازمان فضایی عنوان کرد: از نظر تأمین منابع مالی در برنامه ششم توسعه کشور منابع مالی مهمی برای توسعه بومیسازی دیده شده که لازم است از تصویب مجلس شورای اسلامی بگذرد.
او به توانمندیهای کشور در بخش دانشگاهی - علمی اشاره کرد و گفت: حمایت دولت در زمینه بومیسازی این فعالیتها، سرعت تحقق برنامهها را افزایش میدهد.
وی در تبیین فعالیتهای معاونت توسعه کاربرد و خدمات فضایی اظهار کرد: بخشی از فعالیت این معاونت در زمینه سنجش از دور و تأمین تصاویر مستقیم ماهوارهای برای کشور است.
صدر ادامه داد: با توجه به سابقه و امکانات دریافت تصاویر ماهوارهای و زیرساختهای ایجاد شده در مرکز فضایی البرز و آزمایشگاه ملی سنجش از دور، فعالیتهای سنجش از دور سازمان در این مرکز تجمیع و گسترش داده میشود و طی دو سال آینده اقدام به ایجاد مرکز تحقیقات سنجش از دور در مرکز فضایی البرز خواهد شد و در این باره کلیه دانشکدههای مرتبط به همکاری با مرکز فضایی البرز دعوت میشوند.
او تولید محصولات با ارزش افزوده سنجش از دور را برای کاربران ضروری دانست و افزود: هنوز کاربران آمادگی سرمایهگذاری در فناوری سنجش از دور را احساس نکردهاند و لازم است طی دو سال آینده با انجام پروژههای کاربردی، اهمیت محصولات با ارزش افزوده مبتنی بر استفاده از فناوریهای فضایی را به کاربران بشناسانیم تا آماده سرمایهگذاری در این بخش شوند.
صدر اظهار کرد: در اختیار گذاشتن تصاویر ماهواره به صورت اخذ مستقیم و آرشیو با تنوع تفکیک مکانی و طیفی برای تمامی بخشهای کشور با توجه به نیازهای وزارت جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، وزارت نیرو، سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، وزارت نفت، سازمان زمین شناسی که متولی پروژههای ملی کشور به حساب میآیند، ضروری است.
وی درباره خرید ماهواره سنجشی در شرایط بعد از تحریم گفت: مذاکره با کشورهای صاحب فناوری در جریان است و در تامین ماهواره سنجشی از خارج محدودیتی نخواهیم داشت.
معاون سازمان فضایی به مذاکرات در سطح بسیار بالا با کشورهای روسیه، چین و فرانسه اشاره کرد و افزود: نتایج این مذاکرات در آینده بسیار نزدیک اعلام میشود.