هنوز پایه و اساس قوانین اینستاگرام مشخص نشده است که بر چه اساسی بر ضد ادعای آزادی بیان تنظیم شده است.
اما اتفاق بزرگی که در این بین رخ دادخرید یک میلیارد دلاری اینستاگرام توسط فیسبوک بود که ارزشی برای این سایت دو ساله ایجاد کرد که بیش از ارزش روزنامه نیویورکتایمز با ۱۶۱ سال قدمت بوده است.
درماه های اخیر شاهد عملکردهای سلیقه ای این شبکه اجتماعی بودیم که جهت گیری های سیاسی آن را مشخص می کند و خبری از آزادی بیان برای مردم همه دنیا با مذاهب و سلیقه های متفاوت نیست.
حساب کاربری امام خمینی چند روز پیش از بیست و ششمین سالگرد درگذشت او به دنبال ریپورت شدن آن از سوی برخی کاربران، توسط اینستاگرام مسدود شد. پس از این اقدام، حساب دیگری افتتاح شد تا جای آن را بگیرد اما حساب قدیمی، روز اول ژوئن دوباره فعال شد.
چند ماه پس از این اقدام اینستاگرام در واکنشی ناباورانه اکانت رسمی سید حسن نصرالله را مسدود کردند، بسته شدن اسن صفحه در پی به اشتراک گذاشتن بریده فیلم سخنرانی های سید حسن نصرالله در مراسم دهه اول محرم و حمایت ایشان از انتفاضه سوم فلسطین رخ داد.
اخیرا با اعدام شیخ باقر النمر و اعتراض جهانی مسلمانان به این اقدام وحشیانه رژیم عربستان سعودی پای این اعتراضات به فضای مجازی باز شد و دوباره شاهد عملکرد سلیقه ای اینستاگرام بودیم که در اقدامی پست های معترضان ضد رژیم عربستان سعودی را حذف کرد.
حال این سوال پیش می آید که آیا حقوق بشر و آزادی بیان غربی در سانسور حرف معترضان به اعدام شیخ نمر خلاصه می شود؟ قوانین این شبکه اجتماعی گسترده بر چه اساس و به چه پشتوانه ای طراحی شده است؟
مصطفی قلی زاده کارشناس مسایل بین الملل در گفتگو با گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران، با اشاره به اینکه غربی ها از آزادی بیان تفسیرهای متفاوتی دارند، افزود: اگر خواری بر پای یکی از شهروندان غربی برود آنها با غوغاسالاری سعی بر متهم کردن افراد به خصوص مسلمانان دارند لذا اگر یک مسلمان بی گناه را در افغانستان و عراق و... با هواپیماهای بدون سرنشین مورد هدف قرار بدهند آن را اشتباه محاسباتی می دانند.
وی با بیان اینکه مسوولین اینستاگرام هم قطعا برای کارتل های صهیونیست خوش رقصی می کنند، گفت: این شبکه اجتماعی در این پنج سال که از عمر تاسیس آن می گذرد در حوادثی که منطقه خاورمیانه را به چالش کشیده ،اقدام به مسدود سازی صفحاتی کرده که ضد صهیونیست ها قدم برداشته اند.