هدف این پروژه پژوهشی، طراحی و توسعه یک ربات اجتماعی است که به عنوان دستیار پژوهش فعالیت خواهد کرد.
روبوداک، به عنوان یک ربات اجتماعی میتواند در مراحل مختلف فرایند پژوهش نظیر خلق ایده، جمع آوری اطلاعات، سازماندهی اطلاعات، تولید گزارش و انتشار یافته های پژوهشی در قالب یک دستیار ماشینی به پژوهشگر یاری برساند.
تحقیقات درباره ربات های اجتماعی اکثرا با هدف کمک به افراد معلول و کم توان و پذیرش و خدمت رسانی به افراد در فروشگاه ها و بانک ها صورت گرفته است. اما آنچه روبوداک را از سایر ربات های اجتماعی در دنیا متمایز می سازد قابلیتهای منحصربفرد آن برای سازماندهی و تحلیل اطلاعات علمی و پژوهشی است.
به عنوان مثال روبوداک می تواند مقالات پژوهشی و مستندات پژوهشگر را به صورت موضوعی، براساس علایق و نیازهای او دسته بندی و سازمان دهی کند یا حتی می تواند در جستجوی اطلاعات به پژوهشگر یاری برساند و اقلامی را برای پژوهشگر نمایش دهد که مطابق با نیازها و علایق پژوهشی است؛ یا می تواند یک سیستم یادآوری کننده داشته باشد تا رخدادهای مهم پژوهشی، نشست ها، سمینارها و کنفرانس ها را به پژوهشگر براساس علایق و اولویت او یادآوری کند.
هر یک از این خدمات نیازمند وجود قابلیت هایی نظیر پردازش زبان طبیعی (فارسی و لاتین)، پردازش و تحلیل متون و مستندات علمی به صورت معنایی و با استفاده از روابط آنتولوژیک و مسلما پردازش صوت و تصویر با استفاده از روش های هوش مصنوعی است. علاوه بر آن، آنچه که توانمندی های روبوداک را متمایز میسازد امکان جستجو و بازیابی هوشمند اطلاعات در پایگاه های علمی-پژوهشی مانند گنج است.
همچنین، آزمایشگاه روبوداک به منظور ایجاد و توسعه روبوداک ایجاد شده که در آن پژوهشگران و دانشجویان حوزه رباتیک و هوش مصنوعی، پردازش زبان طبیعی، و بازیابی و تحلیل معنایی اطلاعات فعالیت می کنند.
این آزمایشگاه فرصت پژوهشی متمایزی را برای انجام پژوهشهای میان رشته ای با مشارکت اعضای هیات علمی پژوهشگاه و سایر متخصصان این حوزهها در سطح کشور ایجاد کرده است. از ویژگی های برجسته این آزمایشگاه تمرکز بر مشارکت حداکثری اعضای هیات علمی پژوهشگاه با زمینه های تحقیقاتی متنوع است که البته این مشارکت با هدف یکپارچه سازی دانش آنها در قالب توانمندی های روبوداک به ثمر می نشیند و نتیجه آن به صورت ملموس با توجه به خدمات روبوداک قابل مشاهده خواهد بود.
با توجه به برند ایرانداک به عنوان یک پژوهشگاه باسابقه در حوزه کاربست فناوری اطلاعات در حوزههای تحلیل محتوا و مستندات علمی، این پروژه «روبوداک» نامگذاری شده است.