به گزارش
گرداب،
هدف از این کار بر اساس گزارش شفافیت جدید منتشر شده توسط این آژانس رعایت حریم شخصی کاربران تلفن همراه عنوان شده است.
آژانس امنیت ملی آمریکا پس از افشاگریهای ادوارد اسنودن در مورد جاسوسیهای افسارگسیخته این نهاد اطلاعاتی از کاربران دنیای مجازی و شبکههای اطلاعرسانی به یکی از بدنامترین مؤسسات دولتی در این کشور مبدل شده است.
آژانس مذکور مدعی است در فعالیتهای جاسوسی خود بر طبق قانون آزادی یا Freedom Act عمل میکند تا آزادیهای مدنی و حریم شخصی شهروندان محترم شمرده شود.
قانون آزادی که با امضای اوباما رییس جمهور آمریکا در سال گذشته به قانون مبدل شد جایگزین قانون جنجالی و مورد انتقاد میهن پرستی یا Patriot Act مصوب دوره زمامداری بوش شده و آژانس امنیت ملی آمریکا میگوید رفتارهای خود را بر مبنای این قانون جدید مورد بازنگری قرار داده است.
بر همین اساس آژانس میگوید اجرای برنامه جمعآوری فلهای اطلاعات کاربران تلفن همراه را از تاریخ 28 نوامبر و همزمان با اجرایی شدن Freedom Act متوقف کرده است.
بر طبق افشاگریهای ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا PRISM و X-Keyscore تنها دو مورد از برنامههایی بودهاند که از طریق آنها اطلاعات و متادیتای کاربران اینترنت و تلفن همراه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان به طور انبوه جمعآوری میشد. نکته مهم این است که این برنامهها در مورد همه افراد اجرا میشد، صرفنظر از اینکه آنها شهروند عادی بودند یا فردی مظنون به فعالیتهای تروریستی.
با این حال تغییرات یاد شده به معنای توقف یا کاهش سرعت یا حجم فعالیتهای جاسوسیهای آژانس امنیت ملی آمریکا نیست و خود این نهاد جاسوسی تصریح کرده که هدف آن بعد از تصویب قانون Freedom Act تغییری نکرده است. این هدف کماکان عبارت است از: جمعآوری، تحلیل و انتشار اطلاعات خارجی و دادههایی در مورد تهدیدات تروریستی بینالمللی.
همچنین قرار است آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات و گزارشهای آماری در مورد برخی جنبههای فعالیت خود منتشر کند، اما این به معنای اطلاعرسانی به افرادی که از آنها جاسوسی میشود نیست. کارشناسان میگویند هنوز مشخص نیست آژانس چگونه میخواهد شیوه جاسوسی قدیمی خود را کموبیش حفظ کند و در عین حال به حریم شخصی افرادی که از آنها جاسوسی میشود احترام بگذارد. برخی از آنها این اظهارات را صرفاً لفاظیهایی برای کاهش بی اعتباری آژانس امنیت ملی آمریکا تفسیر کردهاند.