بازارگرمی سودجویان درباره‌کارت‌اعتباری

تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۴

نبود آگاهی لازم و عدم رعایت نکات ایمنی توسط برخی دارندگان کارت های اعتباری موجب کلاهبرداری سودجویان می‌شود.

به گزارش گرداب، شکل گیری فضای مجازی و بازشدن پای اینترنت به زندگی جوامع مختلف امروزه علاوه براینکه موجب تغییرات جدی و سریع در سبک زندگی و نحوه برقراری ارتباطات بین آن‌ها شده بلکه بر بسیاری از امور اجتماعی و اقتصادی آن‌ها نیز اثرگذار بوده است.

به گونه‌ای که چند سالی است با رشد و پیشرفت تکنولوژی‌های نوینی مثل اینترنت امور روزمره و حتی حیاتی انسان‌ها نیز تحت تاثیر آن قرارگرفته و روند انجام فعالیت‌های آن‌ها نیز تسریع یافته است.

اینترنت و رواج فضای مجازی بین کاربران موجب شده تا بسیاری از امور آن‌ها توسط این وسایل ارتباطی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با هزینه کم انجام پذیرد.

درعصر جدید ارتباطات و اطلاعات وسایل ارتباطی نوینی مثل رایانه‌ها روزانه حجم عظیمی از اطلاعات و داده‌های شخصی، غیر شخصی و سازمانی به این وسیله بین کاربران درفضای مجازی و اینترنتی جابه‌جا و انتقال می‌یابد.

*فناوری‌های ارتباطی جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر

با توجه به تحولات عظیمی که در عصر حاضر در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جوامع مختلف صورت گرفته است،کاربرد تکنولوژی و فناوری‌های نوین در زندگی اقشار مختلف جامعه جزء ضروری و جدایی ناپذیر آن‌ها محسوب می‌شود.

ورود تکنولوژی های نوین و فناوری های ارتباطی مثل اینترنت در زندگی انسان‌ها موجب غلبه آن‌ها بر بسیاری از پیچیدگی‌های زندگی و حل مسائل روزمره شده است.
دراین بین گسترش و شکل گیری انواع درگاه‌ها و وب سایت‌ها در فضای اینترنتی کشورهای مختلف باعث شده حتی بسیاری از امورمالی و اقتصادی توسط این امکانات ارتباطی انجام پذیرد.

امروزه با توجه به افزایش جمعیت کشورها و اهمیت صرفه جویی در وقت و صرف هزینه کمتر برای مردم و حتی صاحبان سرمایه درجوامع مختلف، اینترنت توانسته موجب تغییر شکل سبک و سیاق انجام امور روزمره و اقتصادی آن‌ها از حالت سنتی و دستی خود به شکل رایانه‌ای و اینترنتی شود و به نوعی موجب ساماندهی اغلب کارها و تسریع آن‌ها شده است.

*فناوری های نوین و تغییر شکل داد و ستدهای تجاری

ورود شبکه های جهانی اینترنت و تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به زندگی جوامع موجب تغییر شکل داد و ستدها و تجارت آن‌ها شده است. در حال حاضر تجارت و داد و ستد های مالی وارد عصر جدیدی به نام EC یا تجارت الکترونیک شده که به سرعت در حال گسترش است.

تجارت الکترونیک باعث شده تا مبلغ بسیاری از هزینه های که برای تبلیغ  یا پرداخت حساب های مالی صورت می گرفت کاهش یابد و بسیاری از امور به وسیله تکنولوژی جدید و اینترنت صورت گیرد.

درگاه های اینترنتی تجارت الکترونیک برای کاربران این امکان را فراهم کرده است تا بدون هیچ محدودیتی در هر زمان و نقطه از جهان به راحتی امور اقتصادی خود را پیش ببرند.

*انجام معاملات اقتصادی توسط در گاه های الکترونیک

کاربران بسیاری از معاملات اقتصادی و تجاری خود را از طریق درگاه های الکترونیکی انجام می دهند. این درگاه های الکترونیکی که توسط بانک های مورد تایید در کشور های مختلف وجود دارد اغلب به صورت شبانه روزی و 24 ساعته فعال اند و فقط کافی است کاربر با در اختیار داشتن یک شماره حساب بانکی و رمز عبور اینترنتی و یک کارت عابر اعتباری و با مراجعه به دستگاه های خود پرداز و یا از طریق اینترنت بسیاری از معاملات تجاری روزمره خود را انجام دهند.

اما با وجود اینکه اینترنت و خدمات الکترونیک موجب تسهیل در انجام بسیاری از امور شده است با خود مشکلاتی را به همراه داشته است، چرا که فضای اینترنت موجب شده تا بسیاری از کلاهبرداران و سود جویان که با امر اینترنتی و رایانه ای به خوبی آشنا هستند به راحتی با هک کردن دارندگان این کارت ها به اطلاعات کابری آن‌ها دست یابند.

* خدمات بانکداری الکترونیک و نفوذ کلاهبرداران به سامانه های بانکی

همزمان با رشد و گسترش خدمات بانکداری الکترونیک و افزایش روز افزون تعداد تراکنش‌های مالی در این بستر، میزان تهدیدها و کلاهبرداری‌ها به شکل قابل توجهی در کشورهای مختلف رشد یافته است.

سودجویان اینترنتی به وسیله نفوذ و دستیابی خود به سامانه‌های بانکی و استفاده از شگردهای مختلف سالانه میلیاردها تومان در جیب خود می‌زنند و ضررهای مالی  بسیاری را متحمل بانک‌ها و صاحبان سرمایه می‌کنند.

حال با توجه به روند روبه رشد استفاده از درگاه‌های الکترونیک و خودپردازها در جامعه و به تبع آن نفوذ کلاهبرداران اینترنتی در فضای مجازی به اطلاعات و داده‌های شخصی بسیاری از کاربران هستند که بدون رعایت نکات ایمنی در زمان برداشت پول از خودپردازها و یا حفظ رمزهای عبور کارت‌های هوشمند خود راه را برای سودجویان باز می‌کنند.

برخی کاربران نیز به دلیل کم سوادی و عدم اطلاع از نحوه استفاده از کارت‌های بانکی خود در هنگام نیاز، از افراد ناشناس برای استفاده از کارت خود کمک می‌گیرند که گاها آن‌ها را دچار مشکلات بسیاری می‌کند چرا که در بین افراد ناشناس برخی سودجویان با جلب اعتماد شخص اطلاعات و داده‌های موردنیاز را برای برداشت از حساب آن‌ها و کلاهبرداری به دست می‌آورند.

 با این وجود با اینترنتی شدن فعالیت مالی افراد، تراکنش‌های مالی آن‌ها دیجیتالی شده و به صورت آنلاین روی دستگاه‌های تلفن همراه مشترکین ارسال و دریافت می‌شود که خود یکی از عوامل اصلی و راه‌های جدید سودجویان برای کلاهبرداری محسوب می‌شود.

بسیاری از افراد به دلیل نا آگاهی امنیتی خود زمینه را برای مجرمان فراهم می‌کنند و آن‌ها با نفوذ به سیستم‌های رایانه‌ای و دستگاه‌های تلفن همراه به تراکنش‌های کلاهبردارانه خود بدون اطلاع کاربر می‌پردازند.

با این وجود باید موسسات مالی در امر بالا بردن امنیت سیستم‌های بانکی و خودپردازهای خود نهایت دقت و توجه را داشته باشند و با استفاده از جدیدترین متدها و روش‌های ایمنی برای جلوگیری از فعالیت سودجویان و کلاهبرداران در فضای پولی و بانکی کشور اقدام کنند.

بهناز آریا مسئول کمیسیون افتا( امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات) سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با اشاره به افزایش جرایم رایانه‌ای در زمینه تراکنش‌های مالی گفت: به موازات توسعه کاربری تراکنش‌های مالی دیجیتال، مجرمان رایانه‌ای نیز راه‌های جدیدی برای حمله می‌یابند اغلب به دلیل ناآگاهی امنیتی کاربران، این مجرمان به سیستم‌های رایانه‌ای و دستگاه‌های تلفن همراه نفوذ کرده و تراکنش‌های کلاهبردارانه خود را بدون اینکه کاربر بداند، انجام می‌دهند.

وی بیان کرد: در این میان موسسات مالی نیاز مبرمی به یک سری راهکارهای پیشگیرانه امنیتی دارند. بنابراین ضروری است این موسسات با آگاهی و آموزش و شناخت این تهدیدات و همچنین بکارگیری راهکارهای نرم افزاری  و سخت افرازی، امنیت کاربران دیجیتال خود را در استفاده از این امکانات آنلاین فراهم کنند.