افتتاح کارآفرینی مجازی "سمک"

تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۴

سامانه مجازی کارآفرینی با عنوان «باشگاه سمک» با هدف توسعه و شتاب دهی در روند کارآفرینی در فضای مجازی راه اندازی شد.

به گزارش گرداب به نقل از معاونت علمی، امیرحسین نیکوفر مدیر باشگاه مجازی «سمک» درباره این سامانه اظهار کرد: با توجه به مشکلات موجود در کشور در حوزه بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، ایده راه اندازی این باشگاه  شکل گرفت و این سامانه به عنوان یک شتاب دهنده کارآفرینی در فضای مجازی راه اندازی شد.

وی افزود: موضوع بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در سال های اخیر در کشور به یک معضل تبدیل شده که علاوه بر پیامدهای اقتصادی تبعات اجتماعی، روحی و روانی را نیز برای این قشر از جامعه به دنبال آورده است.

نیکوفر گفت: شرايط اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و فرهنگي امروز كشور به گونه ای است كه حل مشكلات و تنگناها، الگوها و راه حلهای جديد و متفاوتی را طلب می كند.

وی افزود: تركيب جمعيتی جوان كشور، ضرورت ايجاد فرصت های شغلی و نيز نوسان بهای نفت سه عامل عمده ای هستند كه موجب می شوند سياست گذاران و تصميم سازان كشور به منبع درآمد سهل الوصول ديگری به جز نفت بينديشند و بی شک آن منبع جز ابتكار، خلاقيت و نوآوری منبع ديگری نيست.

وی با اشاره به این موضوع که در حال حاضر در کشور طرح های موثر و نوینی در حال اجرا است گفت: یکی از طرح هایی که در راستای کمک به حل این مشکلات به خصوص بیکاری فارغ التحصیلان طراحی شده، راه اندازی سامانه مجازی کارآفرینی با نام باشگاه کارآفرینی سمک است.

مدیر باشگاه «سمک» خاطر نشان کرد: باتوجه به شکل گیری اکوسیستم کسب و کار و استارتاپی در کشور و احساس نیازکشور به رشد و توسعه کارآفرینی در حال حاضر، آنهم به عنوان یکی از راه های موثر، موجبات شکل گیری و فعالیت شتاب دهنده ها را فراهم می شود.

نیکوفر درباره روند فرآیند شتاب دهنده ها گفت:شتاب دهنده ها عمدتاً مسیر ایجاد انگیزه، توانمندسازی و به ثمر رساندن یک ایده، نوآوری و یا خلاقیت را تسریع می کنند، یعنی از لحاظ زمان و انرژی مسیر را کوتاه می کنند.

وی در ادامه بیان کرد: اما مدلی که ما بر روی آن تمرکز کرده ایم توانمندسازی، ایده یابی (معرفی ایده ها) و شتاب دادن به فرایند راه اندازی یک کسب و کاراست، یعنی شتاب دهنده کارآفرینی که روی دانش آموختگان تمرکز کرده است.

این مدیر کارآفرین درباره کارآیی این سامانه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی اظهار کرد: با توجه به سیاست های دولت و وضعیت بخش خصوصی ، امکان و ظرفیت استخدام زیادی وجود ندارد و فارغ التحصیلان کشور باید به فکر راه اندازی کسب و کارهای جدید باشند و با بستر و مواردی که معاونت علمی در این راه گشوده است آشنا شوند.

وی با اشاره به اینکه خروجی این سامانه تاسیس تعدادی کسب و کار خواهد بود، گفت: البته ما به عنوان باشگاه کارآفرینی حامی، پشتیبان و در واقع بسترساز و شتاب دهنده برای حصول این نتیجه هستیم و اصل ماجرا توسط خود افراد و هسته‌های کارآفرینی وموتور محرک خودآنها هستند و ما فقط شرایط را فراهم و تسهیل می کنیم.

وی تصریح کرد: طراحی باشگاه کارآفرینی مبتنی بر چندین سال تجربه اجرایی یک گروه فعال بوده و پس از دو سال مطالعه و طراحی مفهومی طرح تبدیل به یک سامانه نرم افزاری بر بستر اینترنت شده است و این سامانه خود نمونه یک کار هماهنگ گروهی است چراکه یکی از آفت های جدی در کشور ما در حوزه کار شرکتی،نبود هماهنگی و ضعف در کار تیمی است.

نیکوفر خاطر نشان کرد: در مراحل اولیه کاربران باشگاه باید یک هسته کارآفرینی تشکیل بدهند، این هسته به معنی کلمه یک هسته مرکزی و اولیه بوده و تیم ممکن است در مراحل رشد و بلوغ ایده و طرح کسب و کار ترکیب آن تغییراتی بکند، افرادی اضافه یا کم شوند ولی هسته پابرجاست و مثل مکانیزم انجماد آب هسته اولیه باعث شکل گیری یک همت عالیه می شود.

وی درباره فرآیند تشکیل هسته در باشگاه نیز اظهار کرد: در سطح اول افراد با شرکت در دوره های آموزشی رایگان به یک ادبیات مشترک در خصوص مهارت های پایه و بحث کارآفرینی می رسند و سپس می توانند از بین دوستان خارج از باشگاه خود و یا همفکران و همکارانی که در باشگاه پیدا می کنند این هسته ها را تشکیل دهند. فرصت دیگر در مباحثات و نیز رویدادهای باشگاه از جمله رویدادهای کارآفرینی، برخی دوره های حضوری، همایش ها و برنامه کمپ های آموزشی اتفاق می افتد.

نیکوفر درباره حمایت هایی که از این کاربران جویای کار در باشگاه سمک انجام می شود، گفت: خدمات و حمایت های ما شامل آموزش های مهارتی و پایه به صورت رایگان،اعطای تسهیلات اعتباری داخلی باشگاه تا سقف ۷۰ میلیون ریال، دوره های آموزشی تخصصی به صورت زنده و برخط (آنلاین)، ارائه مشاوره توسط مشاورین مجرب به صورت زنده، صوتی و تصویری،شرکت در فعالیت های گروهی علمی اجتماعی و اقتصادی،حمایت از راه اندازی کسب و کارهای خرداعضای باشگاه در قالب صندوق مالی باشگاه،خدمات میزکار همراه یا همان دفتر کار مجازی می شود. البته اخیرا مذاکراتی نیز با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته که در صورت توافق می توان از مساعدت های این معاونت نیز بهره مند شد.

نیکوفر گفت: با توجه به اینکه در فاز پایلوت طرح، کاربرانی از شهرهای کوچک داشتیم که صرفاً با اینترنت سیمکارت و گوشی موبایلشان در این طرح فعالیت می کردند، به فکر اقدامات مناسبی افتادیم و نرم افزار نسخه موبایل سامانه را هم آماده کردیم.

وی همچنین گفت: در همین راستا با یکی از اپراتورهای برتر موبایل هم در حال توافق هستیم که با خدمات ویژه ای همه کاربران باشگاه بتوانند با اینترنت ارزانقیمت و سرعت مناسبی بتوانند کلیه فعالیت ها از جمله شرکت در کلاسهای زنده را روی گوشی موبایل خود اجرا کنند.

نیکوفر درباره این موضوع که اینترنت مورد نیاز برای شرکت در کلاس زنده تصویری ارزان قیمت محاسبه خواهد شد گفت براساس توافقات با اپراتور مورد نظر، بسته های اینترنتی همراه با سرعت خوب حداقل با ۲۰ تا ۲۵ درصد تخفیف به کاربران باشگاه سمک ارائه می شود.البته این بسته ها فقط برای فعالیت در سایت باشگاه و به طور اختصاصی قابل استفاده خواهد بود.