به گزارش
گرداب، رویکرد دولت در ارتباط با توسعه شبکه ملی اطلاعات در مستندات برنامه ششم توسعه آورده و در بخش اهداف کلان توسعه ICT گفته شده است که پهنای باند زیرساخت شبکه ملی اطلاعات تا پایان برنامه ششم توسعه (سال 1399) باید به 120 ترابیت بر ثانیه برسد.
شورای برنامهریزی ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش راهبردهای رسیدن به این هدف در طرحی که به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارسال کرده، گفته است که افزایش سرمایهگذاریهای زیرساختی دولت با رویکرد غیرانتفاعی به جهت کاهش هزینههای ملی یکی از راهکارهای در نظر گرفته شده برای رسیدن به این هدف است.
استفاده حداکثری از ظرفیت بخشهای خصوصی و نهادهای عمومی غیردولتی و جذب سرمایهگذاری مشترک خارجی در توسعه شبکههای دسترسی بخش دیگری از راهبردهای تشریح شده برای رسیدن به این میزان ظرفیت زیرساختی است.
استفاده اقتصادی از منابع حیاتی بخش ICT نظیر فرکانس و دامنه اینترنتی، مقرون به صرفه نمودن دسترسی به شبکه پهن باند متناسب با درآمد سرانه و ارتقاء نظامها و زیرساختهای تنظیم مقرراتی و نظارتی بخش ICT بخش دیگری از روندهای دستیابی به این هدف مطرح شده است.
طبق برنامهریزی این شورا 80 درصد خانوارها در پایان برنامه ششم توسعه اقتصادی باید به شبکه باند پهن متصل شوند و سرعت دسترسی هر مشترک حداقل 20 مگابیت بر ثانیه باشد.
طبق آمار ارائه شده تنها 44.73 درصد از خانوارها توانستهاند تا پایان سال 93 به شبکه باند پهن متصل شوند که سرعت دسترسی هر مشترک نیز 0.256 مگابیت بر ثانیه بوده است.
طبق برنامهریزی صورت گرفته طی پنج سال آینده باید به ترتیب 55، 60، 65، 70 و 80 درصد از خانوارها به باند پهن متصل شوند و سرعت دسترسی مشترکان به شبکه نیز طی این سالها 4، 8، 16، 18 و 20 مگابیت بر ثانیه باشد.