به گزارش
گرداب، وزارت ارتباطات در نظر دارد تا در چشمانداز پنج ساله آتی رقمی بالغ بر 18 هزار میلیارد ریال صرف خرید و بهرهبرداری دو ماهواره مخابراتی و سنجش از راه دور کند.
طبق برنامه پیشبینی شده این وزارتخانه، نیمی از منابع مالی مورد نیاز برای تحقق این امر از محل درآمدهای عمومی طی پنج سال تأمین میشود و نیمی دیگر از محل منابع مالی خارجی نظیر فاینانس خارجی و صکوک ارزی جبران خواهد شد.
این وزارتخانه در نظر داشت تا طی سالهای 95 تا 99 به ترتیب 1350، 1530، 1800، 2070 و 2250 میلیارد ریال در این بخش هزینه کند تا اینکه با وجود تلاشهای دولت برای دریافت مصوبه برنامه ششم توسعه، این لایحه به دلیل تعارض جدی با الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، و اسناد بالادستی از جمله اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی جمعیت از جانب نمایندگان مجلس تصویب نشد.
لذا مجلس با تمدید یکساله برنامه پنجم توسعه، لایحه برنامه ششم را از دستور کار خارج کرد.
علیرغم گفتمانسازی و تصویب قوانین بالادستی متعدد طی 9 سال گذشته در مورد الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، در خلال بررسی لایحه برنامه ششم در کمیسیونهای تخصصی مجلس مشخص شد نگاه توسعهگرا و غیربومی در این برنامه به شکل افراطی گنجانده شده است.
اولین بار طی 70 سال گذشته است که یک برنامه توسعه حتی واجد شرایط اصلاح نیز شناخته نشد و یکسره از جانب قوه مقننه مردود اعلام شد.
با این حال امکان تغییر و تحولاتی در شاخصهای ریز و کلان این برنامه جهت ارائه مجدد به مجلس وجود دارد و امکان تغییر در بخش برنامههای ICT نیز هست.
با اینکه در بخش خرید و بهرهبرداری دو ماهواره مخابراتی و سنجش از راه دور تأمین 9000 میلیارد ریال منابع مالی خارجی نیز دیده شده بود اما باید منتظر ماند و دید رقمهای در نظر گرفته شده، از سال آینده خارج از برنامه ششم توسعه اختصاص مییابد یا خیر.