به گزارش
گرداب، علی اکبر پوراحمدنژاد در حاشیه جلسه برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت در مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران این مطلب را بیان و اظهار کرد: استان تهران اگر چه مبدأ قاچاق نیست اما عمده مقصد قاچاقچیان کالا است و شاهد رشد امارهای مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستیم.
وی ادامه داد: در کشفیات پوشاک قاچاق نیز حدوداً 37 درصد رشد در سال 94 داشتهایم که البته بخشی از این کشفیات کالاهای ایرانی است که برای خوردن مارکهای مطرح به خارج از استان ارسال میشود و در مسیر بازگشت نیز کشف و ضبط میشود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران به رشد کشفیات تلفن همراه نیز اشاره کرد و افزود: در زمینه کشفیات تلفن همراه 26 درصد رشد داشتهایم که امیدواریم این موضوع در نیمه اول سال 95 با توجه به تمهیدات اندیشیده شده مرتفع شود.
پوراحمدنژاد درباره میوه قاچاق نیز گفت: در این زمینه فعالیتهای خوبی توسط دستگاههای عضو کمیسیون رخ داد و به دلیل اقدامات و طرحهای عملیاتی در شهر تهران و شهرستانهای تهران محمولههای بزرگی از میوه قاچاق را کشف کردیم.
وی تصریح کرد: از میزان 38 تن میوه قاچاق که در استان تهران کشف شده 27 تن براساس روند قانونی و اعلام نظر وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد مبنی بر اینکه این میوهها مصرف انسانی ندارند مورد امحا قرار گرفت.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران بیان کرد: مردم بدانند اگر کالای سلامت محوری حتی شرایط استفاده در مسائل غیرعالی همچون کود را نیز داشته باشد مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت اما اگر کالایی توان و امکان مصرف را نداشته باشد یا سلامت مردم را به خطر بیاندازد مورد استفاده قرار نمیگیرد.
پوراحمدنژاد به قانون قاچاق نیز اشاره کرد و افزود: در سال 94 سعی کردیم به دلیل جوان بودن قانون قاچاق بحث تدافعی را اجرایی کنیم و پیشتر به تفسیر قانون و فرهنگسازی در مورد قاچاق کالا پرداختیم.
وی یادآور شد: به نوعی فضا را محیا کردیم تا مردم در جریان این قانون سختگیرانه قرار بگیرند. چرا که قانون قاچاق حتی برای نگهداریکننده، تأمینکننده و عرضهکننده کالای قاچاق جرم تصور شده است و حتی در جایی اعلام کرده هر کس تا سه مرتبه در بحث قاچاق اقدام قضایی داشته باشد به عنوان قاچاقچی حرفهای معرفی میشود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران عنوان کرد: در سال 95 رویکرد ما نسبت به قاچاق کالا تهاجمی خواهد بود و با ناامنکردن مسیرها و انبارها دایره و دامنه قاچاق در استان تهران را بر قاچاقچیان تنگتر میکنیم.
پوراحمدنژاد در پاسخ به این پرسش که آیا نمیشد میوههای کشف شده را قبل از امحا در جایی استفاده کرد، گفت: با توجه به قانون هرگونه میوه باید نظر به مصرف انسانی مورد تأیید جهاد کشاورزی قرار بگیرد و سازمان جهاد نسبت به آن اعلام نظر کند؛ وزارت جهاد کشاورزی نیز به طور کامل این موضوع را بررسی کرد و پس از این روند بر روی 37 تن کالا مشخص شد که 27 تن آن قابلیت مصرف ندارد.
وی ادامه داد: 27 تن میوهای که امحا شد به دلایلی همچون عدم رعایت ماده 11 حفظ نباتات و مشخص نبودن مبادی ورودی و عدم تأیید وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران گفت: در زمینه امحا وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تعزیرات اعلام رأی کرده است و بخشی از این آرا در حال حاضر در تعزیرات در حال بررسی است.
پوراحمدنژاد درباره این پرسش که چندی قبل در یکی از گشت زنیهای میوه و تره بار رئیس اتحادیه نیز تخلفی داشته آیا این تخلف محرز شده است یا خیر، گفت: در برخورد هیچگونه مماشاتی نداریم و وقتی کالایی از صدها کیلومتر آن طرفتر به تهران میرسد نشان میدهد قشر قاچاقچی نسبت به ان مدیریت لازم را دارند و لازمه آن این است که مبادی ورودی را رصد کنیم و بحثهای اطلاعاتی و کارشناسی نسبت به عوامل واردات انجام دهیم.
وی درباره اینکه تخلف آن رئیس اتحادیه آیا محرز شده است یا خیر نیز عنوان کرد: بله؛ هر فردی در هر جایگاهی در برابر قانون تخلف کند بیهیچ مماشاتی نسبت به آن برخورد کرده و اعمال قانون خواهیم کرد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران درباره اینکه برنج آلوده در استان تهران کشف شده است یا خیر نیز گفت: در بحث برنجهای آلوده کشفیاتی در استان تهران نداشتیم بلکه در یکی از استانهای مجاور بود که روند آن توسط مسئولان ذی ربط بررسی شد.