وزیر ارتباطات:

تلگرام نماینده‌ای در ایران ندارد/ ارتباط مدیران ایرانی و تلگرام ایمیلی است

تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۵

وزیر ارتباطات در پاسخ به فارس درباره نحوه ارتباط و تعامل مسئولان وزارت ارتباطات و مدیران تلگرام گفت: از طریق ایمیل با آنها مکاتبه می‌کنیم و برای مثال از همین طریق لیست کانال‌های مستهجن برای مسدود شدن را به آنها اعلام کرده‌ایم و آنها پاسخ دادند.

به گزارش گرداب، در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در سالی که اقتصاد مقاومتی اقدام به عمل نامگذاری شده، وزارت ارتباطات نخستین همایش ICT و تحقق اقتصاد مقاومتی را امروز برگزار کرد.

محمود واعظی در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در سال گذشته و پس از ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری ستاد اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات تشکیل شد.

وزیر ارتباطات گفت: توجه ویژه به کسب و کار، ایجاد اشتغال، افزایش بودجه تولید محتوا و تحقیق و پژوهش از جمله برنامه‌های وزارت ارتباطات برای تحقق اقتصاد مقاومتی است.

واعظی گفت: نگاه ما به اقتصاد مقاومتی تبلیغاتی نیست بلکه عملگرا است و در همین رابطه به پژوهشگاه ICT و پژوهشگاه فضایی بودجه اختصاص دادیم تا تحقیق و پژوهش عملگرا شود.

وی گفت: اقتصاد مقاومتی ربطی به تحریم ندارد و باید طوری عمل کنیم که اقتصاد کشور ما دستخوش تحولات منطقه نشود.

*وعده تازه ایجاد 70 تا 100 هزار شغل ICT در سال 95

وی گفت: در این راستا تاکنون 104 میلیارد تومان از محل وام وجوه اداره شده وزارت ارتباطات به 106 شرکت فناوری ارتباطات تخصیص یافته است و در سال 95 پیش‌بینی می‌کنیم 70 تا 100 هزار شغل در حوزه ICT ایجاد شود.

واعظی گفت: همچنین در سال گذشته 70 هزار اپلیکیشن (برنامه کاربردی) توسط نیروهای داخلی نوشته شدند.

وزیر ارتباطات افزود: همچنین امسال برنامه ارائه خدمات الکترونیکی در 20 هزار روستا در دستور کار است.

* نحوه ارتباط مسئولان ایرانی با مدیران تلگرام

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال فارس در مورد اینکه پیرو اخبار منتشرشده درباره مسدود شدن کانال‌های مستهجن ایرانی در تلگرام، شنیده شده که تلگرام در ایران نماینده‌ای دارد که وزارت ارتباطات امور مربوطه را از این طریق پیگیری می‌کند، گفت: تلگرام در ایران نماینده‌ای ندارد و اگر دارد من از آن اطلاعی ندارم.

وی در پاسخ فارس در باره نحوه تعامل مسئولان ایرانی با مدیران تلگرام گفت: ارتباط طرفین از طریق ایمیل است و از طریق ایمیل تقاضایمان را برای تلگرام می‌فرستیم که برای مثال در رابطه با کانال‌های مستهجن، لیست کانال‌هایی را که درخواست داشتیم محدود شوند را از طریق ایمیل برایشان فرستادیم و آنها بلافاصله جواب دادند و تطبیق که دادیم متوجه شدیم بسیاری از کانال‌های مستهجن پاک شده است.

وی تأکید کرد پیش از این نیز اعلام کرده‌ایم که شبکه‌هایی مجاز هستند در ایران فعالیت کنند که به قوانین ما احترام بگذارند. تلگرام نیز اساسا اعلام کرده که شبکه‌ای برای انتشار موضوعات مستهجن یا پورنوگرافی نیست.

* چرا بیسفون کند شد

واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قوانین دست و پاگیر داخلی مانع رقابت شبکه‌های ایرانی با شبکه‌های خارجی می‌شود، گفت: وزارت ارتباطات محدودیتی برای شبکه‌های داخلی ایجاد نمی‌کند برای مثال بیسفون که قبل از تلگرام راه‌اندازی شد پس از عبور از مرز 2 میلیون کاربر با کندی شبکه مواجه شد و کاربران آن ناراضی شدند.

وی گفت: درباره این شبکه امیدواریم از نظر فنی تقویت شود یا دانشجویانی از دانشگاه شریف درحال نوشتن برنامه خوبی هستند که امیدواریم آن برنامه اجرا شود.

* موازی‌کاری شورای عالی فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی برطرف شد

واعظی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این سوال که آیا با تصمیم اخیر شورای عالی فضای مجازی مشکل موازِی‌کاری شورای فناوری ارتباطات با شورای فضای مجازی حل شد، گفت: با انحلال سه شورای عالی افتا، اطلاع‌رسانی و انفورماتیک و تغییر نام و مسئولیت‌های شورای عالی فناوری اطلاعات، عملا مشکل موازی‌کاری‌ها حل شد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در باره بودجه شبکه ملی اطلاعات در سال 95 گفت: شبکه ملی اطلاعات، مهمترین پروژه وزارت اطلاعات است و برای تخصیص بودجه به هر اندازه که باشد آمادگی داریم.

واعظی ادمه داد: در سال 95 پهنای باند داخلی به 3 برابر افزایش پیدا می‌کند، تا زیرساخت شبکه ملی اطلاعات فراهم شود و پیش‌بینی می‌کنیم تا 3 ماه آینده دولت الکترونیک و تا نیمه اول سال 95 شبکه ملی اطلاعات رونمایی شود.

وی گفت: بودجه مشخصی در باره شبکه ملی اطلاعات در نظر گرفته نشده است.