به گزارش
گرداب، درگیری روسیه و اوکراین نقطهای برای تیرگی و سردی روابط دو کشور بود. آمریکا در سال گذشته، چندین بار روسیه را به انجام حملات سایبری علیه این کشور، متهم کرد. از سوی دیگر روسیه نیز با تقویت توان سایبری خود، سبب شد تا آمریکا بهمنظور مقابله با آن، کشورهای اروپای شرقی را تقویت کرد و با آنها متحد شد.
بعد از مدتها مقاماتی از دو کشور برای برگرداندن روابط سایبری به حالت عادی و بهبود این روابط، گرد هم آمدند. تیرگی روابط دو کشور، با قطعی برق اوکراین در اواخر سال گذشته، شدت گرفت. برخی مقامات آمریکا بر این باورند این اتفاق، به دلیل حملهی سایبری روسیه، بود.
یکی از مقامات آمریکا-که نامش فاش نشد- گفت: «این ملاقات و مذاکره، علاقهی ما به بحث در خصوص امنیت سایبر با روسیه را نشان میدهد.»
اما اینکه چرا دو کشور بعد از دو سال، تصمیم به بازسازی روابط سایبری گرفتهاند، نکتهای قابلتأمل است. یکی از دلایل آن به نظر میرسد، مسئلهی دشواری انتساب حملات است. با توجه به اینکه یافتن منشأ حملات سایبری بسیار دشوار و گاهی غیرممکن است، دو کشور تصمیم گرفتند تا از این طریق، راهاندازی حملات سایبری را به یکدیگر متوقف کرده تا از دشواری انتساب حملات، آسوده شوند. انتساب حملات سایبری، گاهی هزینههای سنگینی برای دولتها در پی دارد.
از جمله راهبردهای جدید آمریکا، همکاری با کشورهای آسیایی و اروپایی است. در سال گذشته نیز این کشور با چین، به توافق سایبری رسید. هرچند بعداً، آمریکا مدعی شد چین، این توافق را نقض کرده است. به نظر میرسد آمریکا قصد دارد از طریق توافق با روسیه، از شدت فشارهایی که ممکن است در فضای سایبر از سوی چین و روسیه بر این کشور وارد شود، بکاهد. اگر آمریکا بتواند با روسیه، بر سر عدم شروع حملات سایبری به یکدیگر به توافق برسد، میتوان مثلثی را پیشبینی کرد که سه کشور بزرگ و قدرتمند در حوزهی سایبر، یعنی آمریکا، چین و روسیه، به آتشبس سایبری برسند؛ اما اینکه آیا واقعاً چنین توافقاتی، ضمانت اجرایی لازم را خواهد داشت و آیا کشورهای طرف توافق، متعهد به اجرای آن خواهند ماند، مسئلهای است که شاید باید منتظر آینده بمانیم.