گرداب- به گزارش خبرگزاريها، بيش از 10 هزار نفر از شهروندان مسلمان، مسيحي و يهودي آمريكا در خيابانهاي نيويورك تظاهرات كردند و اهانت به قرآن كريم در اين شهر و در شهرهاي واشنگتن، تنسي كانتراس كه در سالگرد 11 سپتامبر اتفاق افتاد را محكوم كردند. بر روي پلاكاردهايي كه تظاهركنندگان در دست داشتند، نوشته شده بود: "اتحاد به جاي نژادپرستي" و "نه به تعصب ضد اسلامي".
طرح قرآن سوزي ابتدا توسط يك كشيش گمنام به نام "تري جونز" در ايالت فلوريدا بيان شد. اين فرد بعداً تحت فشار محافل مختلف، حرف خودش را پس گرفت، اما اهانت به قرآن در نهمين سالگرد حملات 11سپتامبر 2001 در شهرهاي مذكور اتفاق افتاد.
"اما جونز"، دختر كشيش مزبور، پيش از اين به هفته نامه آلماني اشپيگل گفته بود كه پدرش عقل خود را از دست داده است و به كمك نياز دارد.
در همين حال، خبرگزاري فارس گزارش داد، "كيت السون" تنها عضو مسلمان كنگره آمريكا، گفت مردم كشورش هيچ اطلاعي از اسلام ندارند. وي اسلام را از گروهك هايي چون القاعده و طالبان مبرا دانست و از آمريكايي ها خواست براي يكبار هم كه شده، به مسجد بروند تا با مسلمانان آشنا شوند.
از آلمان نيز خبر رسيد، "گوئيدو و ستروله"، وزير خارجه آلمان كشيش تري جونز را ديوانه خواند. مردم مسلمان آلمان نيز طي نامهاي به مقامات اين كشور، از آنها خواستند جلوي اهانت و يا هرگونه تعرض نسبت به جامعه مسلمان اين كشور را بگيرند.
"احمد الطبيب"، شيخ الازهر، نيز هرگونه اهانت به مقدسات مسلمانان در آمريكا را محكوم كرد و اين اقدامات را برخاسته از تعصبات كوركورانه دانست.
از عراق نيز خبر رسيد، كشيشهاي اين كشور عليه اهانت برخي مسيحيان نسبت به قرآن كريم موضع گرفتند و اين اقدامات را مغاير مباني دين مسيحيت دانستند.
شبكه "فرانس-24" در ارتباط با واقعه اهانت به قرآن در آمريكا يك ميزگرد برگزار كرد. در ميز گرد فوق اين حركات، ناشي از اسلام هراسي خيال پردازانه دانسته شد. واكنشها در ساير كشورهاي اسلامي نيز ادامه دارد. در افغانستان، بسياري از شهرهاي اين كشور شاهد تظاهرات ضد آمريكايي بود. اين تظاهرات تاكنون دو كشته و چند زخمي بر جاي گذاشته است.
منبع:
کیهان