گرداب- مديركل دفتر صنايع برق، الكترونيك و فنآوري اطلاعات وزارت صنايع و معادن از طراحي آنتي ويروس كرم جاسوس استاكسنت در دو شركت داخلي خبر داد.
محمود ليايي افزود: «دو شركت داخلي آنتيويروس كرم جاسوس استاكسنت را طراحي و توليد كرده و سپس در معرض فروش گذاشتهاند.»
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا شركتهاي داخلي از آنتيويروس طراحي شده توسط شركت زيمنس استفاده ميكنند؟ عنوان كرد: «استفاده از آنتيويروس زيمنس را توصيه نميكنيم، زيرا اگر پشت طراحي كرم جاسوس استاكسنت اراده دولتي وجود داشته باشد، ممكن است چنين ارادهاي در شركت زيمنس نيز به شكل ديگري وجود داشته باشد.»
وي در پاسخ به اين سؤال كه آيا شما كشور آلمان را منشا طراحي و توليد كرم جاسوس استاكسنت ميدانيد؟ گفت: «منشا اين كرم جاسوس را آلمان نميدانيم، اما در هر صورت اين جاسوسافزار به اين منظور نوشته شده تا به اطلاعات صنعتي ايران دست پيدا كند.»
ليايي همچنين با تاييد خروج اطلاعات صنعتي از كشور توسط كرم جاسوس استاكسنت، بدون اشاره به آمار و ارقام مربوط به اطلاعات صنعتي خارج شده از كشور اظهار كرد: «جلسه مربوط به اين كرم جاسوس چند روز پيش در وزارت ارتباطات و فنآوري اطلاعات برگزار شد و قرار نيست راجع به اين موضوع مصاحبه كنيم.»
مديركل دفتر صنايع برق، الكترونيك و فنآوري اطلاعات وزارت صنايع و معادن همچنين درباره ميزان آلودگي رايانههاي ايراني به اين كرم جاسوس گفت: «پيشبيني شده كه 60 درصد رايانههاي ايراني به اين كرم آلوده شدهاند، اما كارگروه برآوردي در اين زمينه اعلام نكرده است.»
گفتني است، چندي پيش معاون وزير صنايع و معادن آلودگي 60 درصد از رايانههاي ايراني به كرم جاسوس استاكس نت را تكذيب كرده بود.
محسن حاتم با اشاره به اينكه هجوم كرم جاسوس استاكسنت به رايانههاي ايراني ميتواند داراي دلايل اقتصادي يا سياسي باشد، گفته بود كه آلودگي به اين كرم از حدود هشت ماه پيش در ايران آغاز شده و مشخص نيست چرا رسانههاي بيگانه هماكنون اين موضوع را مطرح ميكنند.
منبع: ایسنا