به گزارش
گرداب، مرتضی براری، با اشاره به لزوم افزایش سهم فناوری اطلاعات از اقتصاد کشور و نیز بازار جهانی، اظهار داشت: باید در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه جهانی حضور پررنگی داشته باشیم و این هدف محقق نخواهد شد مگر اینکه در کل کشور بتوانیم سهم کاملی از فناوری اطلاعات و ارتباطات را شاهد باشیم.
وی گفت: هم اکنون شاهد آن هستیم که تکنولوژیهای خدماتی توسط یک کشور، در بازار سایر کشورها نیز نقش بسزایی دارد. ما نیز برای جا نماندن از بازار جهانی، باید به فکر تولید خدمات ارتباطی باشیم.
معاون امور دولت و استانهای وزیر ارتباطات با تاکید براینکه این هدف را در استانها پیگیری خواهیم کرد، ادامه داد: هدف این است که سهم هر استان را از بازار فناوری اطلاعات، شفاف کرده و تلاش کنیم که حضور استانها را در بازار اقتصاد فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور افزایش یابد.
براری بزرگترین مشکل فعلی را سهم حداقلی فناوری اطلاعات (IT ) و فناوری ارتباطات (CT ) در استانها عنوان کرد و گفت: اغلب خدمات ارتباطی هم اکنون در استان تهران در حال تولید است. چرا که اپراتورهای ارتباطی در حال تولید خدمات در تهران هستند. براین اساس ما باید تلاش کنیم سهم استانها را در اقتصاد فناوری اطلاعات و ارتباطات افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه باید سهم هر استان از اقتصاد ICT شناسایی و مشخص شود، خاطرنشان کرد: برای مثال استانی مانند خوزستان که حدود ۶ درصد جمعیت کشور را داراست باید ۶ درصد از سهم اقتصاد ICT را نیز در اختیار داشته باشد که اگر ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومانی برای بازار ICT کشور متصور شویم، سهم این استان نسبت به متوسط بازار کشور ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. در همین حال این رقم می تواند نسبت به متوسط بازار جهانی فناوری اطلاعات و ارتباطات که رقمی حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومان است نیز برآورد شود.
براری اضافه کرد: ما از استانها انتظار داریم که با توجه به وجود زیرساختهای ارتباطی، نیروی انسانی و فارغ التحصیلان فناوری اطلاعات، سهمشان را از بازار ICT کشور افزایش دهند.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید براینکه متاسفانه در استانها معادل ۱۰۰ درصد جمعیت، شاهد مصرف خدمات ارتباطی و فناوری هستیم گفت: جای تولید خدمات این حوزه در استانها خالی است.
وی با اشاره به استفاده از موبایل، تلفن ، اینترنت، بازی رایانه ای و اپلیکیشن ها که بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات را تشکیل می دهد ادامه داد: در این بازار، استانها سهم قابل توجهی در مصرف خدمات دارند اما تولید خدمات ارتباطی حداقل است. به همین دلیل مهمترین دغدغه ما این است که سهم استانها را در اقتصاد ICT افزایش داده و تولید را جایگزین مصرف کنیم.
براری ادامه داد: یکی از زوایای نگاه به اقتصاد مقاومتی، این است که تلاش کنیم که مصرف و خدمت دارای یک رابطه منطقی باشند و پول هر استان در همان استان هزینه شود. به همین دلیل افزایش تولید خدمت ICT را در استانها در دستور کار داریم.
به گفته وی، در حال حاضر سهم استانها از خدمات و اقتصاد دیجیتالی کشور، کمتر از ۱۰ درصد است که باید با افزایش سهم تولید و ایجاد سرویس های نوین، این سهم را افزایش دهیم.