نزاع مدیران فارسی وان و بی‌بی‌سی

تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۸۹

ابراز نگرانی مدیرکل "بی‌بی‌سی" از افزایش قدرت رسانه ای "مورداک" در حالی است که گفته می‌شود این نگرانی آغاز رقابتی رسانه‌ای بین این دو خواهد بود.

گرداب- مدیرکل بنگاه سخن پراکنی بریتانیا، بی بی سی، اخیراً در جشنواره تلویزیونی "ادینبورو" در اسکاتلند درباره استیلای مالی "رابرت مورداک" و افزایش قدرت رسانه ای این خانواده یهودی در انگلیس هشدار داد.

"مارک تامپسون" گفته است: «شبکه تلویزیونی اسکای نیوز که 39 درصد سهام آن در اختیار خانواده مورداک است، در حال تبدیل شدن به پرنفوذترین رسانه انگلیس است و این خانواده علاوه بر انحصار تلویزیون اسکای، روزنامه های مطرح انگلیس را نیز در انحصار قدرت خود درآورده اند.»

وی در سخنرانی خود افزود: «اگر مورداک بقیه سهام اسکای را در اختیار بگیرد، اسکای نه تنها بزرگ ترین رسانه تصویری انگلیس خواهد شد، بلکه روزنامه های ملی را نیز تحت کنترل خود خواهد گرفت و به بزرگ ترین انتشارات این کشور تبدیل می شود.»

روزنامه گاردین در این باره در خبری نوشت: این اظهارات "تامپسون" در پاسخ به سخنرانی سال گذشته "جیمز مورداک"، پسر رابرت مورداک در جشنواره ادینبورو است.

"جیمز مورداک" سال گذشته از نفوذ "بی‌بی‌سی" در انگلیس انتقاد کرده بود که این شبکه اجازه رقابت به دیگر شبکه ها را در انگلیس نمی دهد.

این درحالی است که مدیرکل "بی‌بی‌سی" گفته است: «شبکه اسکای نیوز باید به شبکه های آی‌تی‌وی، کانال 4 و کانال 5 انگلیس به علت در اختیار داشتن فرکانس‌های ماهواره ای آنها پول پرداخت کند.»

سخنگوی شبکه اسکای نیوز در واکنش به این سخنان رئیس "بی‌بی‌سی" گفت: «دخالت تامپسون اشتباه است.»
وی افزود: «سوالات مشروعی درباره اندازه، هزینه و نوع اداره بی‌بی‌سی در فضای رسانه ای انگلیس وجود دارد و به بی‌بی‌سی پیشنهاد می شود به جای دخالت در بازار تجاری رسانه ای، به مشکلات خود رسیدگی کند.»

شرکت آمریکایی "نیوز کورپوریشن" که مالک آن خانواده مورداک است، اکنون 39 درصد سهام شبکه انگلیسی اسکای را در اختیار دارد و قصد دارد بقیه سهام آن را نیز خریداری کند.

شرکت نیوز کورپوریشن علاوه بر در اختیار داشتن رسانه های آمریکایی همچون فاکس نیوز، مالک روزنامه هایی نظیر "تایمز"، "سان"، "ساندی تایمز" و "نیوز-آو-د-ورلد" انگلیس است.
 
رابرت مورداک هم‌چنین قصد دارد 5 شبکه دیگر در کنار فارسی 1 راه اندازی کند.

تامپسون در سخنرانی خود همچنین به مسائل مالی بی‌بی‌سی اشاره کرد و گفت: «اصلاحاتی در ماه آینده در حقوق و مزایای برخی مدیران ارشد این بنگاه انجام خواهد شد.»

هم اکنون بودجه بی‌بی‌سی توسط مالیات دهندگان انگلیسی تأمین می شود و هر خانواده انگلیسی سالیانه 145 پوند به عنوان حق استفاده از تلویزیون پرداخت می کنند که این هزینه مستقیماً در اختیار  بی‌‌بی‌سی قرار می گیرد.

همچنین حقوق بالای برخی از مدیران ارشد بی‌‌بی‌سی طی ماه های اخیر، مورد انتقاد شدید مطبوعات انگلیس قرار گرفته است تا آنجا که تامپسون ماه گذشته مجبور شد طرحی برای کاهش حقوق مدیران این بنگاه سخن پراکنی ارائه کند.

همچنین حقوق سالانه کنونی مدیرکل بی‌‌بی‌سی 838 هزار پوند است که 20 درصد آن تحت عنوان کمک هزینه بازنشستگی به وی پرداخت می شود.

با وجود اعتراضات در خصوص بالا بودن میزان دستمزد مدیران بی‌‌بی‌سی، مدیر کل این بنگاه وعده داده است حقوق 30 مدیر ارشد را تا 20 درصد کاهش دهد.
 
منبع: جوان آن لاین