در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

راهبردهای نظام استکبار برای تغییر سبک زندگی ایرانی-اسلامی/ ریشه خارجی مدلینگ، انگلستان و بخشی از کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند + فیلم

تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۵

سخنگوی مرکز بررسی جرایم سازمان یافته: با آن هایی که بطور سازمان یافته این کار را انجام می دهند برخورد می کنیم و بقیه با دعوت آنان و آگاه سازی، از ادامه این کار منصرف می شوند.

به گزارش گرداب، جواد بابایی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری یکشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه این 20 درصد،60 درصد از دنبال کننده های شبکه اینستاگرام را به خود اختصاص می دهند افزود: این حجم زیاد از دنبال کننده تأثیرپذیری زیادی از  این حوزه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه از دو سال پیش کار رصد شبکه اجتماعی اینستاگرام آغاز شد افزود: با توجه به راهبرد هایی که در این شبکه از سوی نظام استکباری برای تغییر سبک زندگی ایرانی اسلامی طراحی شده بود  مجموعه ضابطین  به این حوزه حساس شدند و رصد در آن را آغاز کردند.
بابایی افزود: در رصد این حوزه با ایجاد و القای مسایل غیر اخلاقی، ‌غیر دینی و بی بند و باری به طور سازمان یافته مواجه شدیم که در جهت تخریب فضای اخلاقی و فرهنگی جامعه بود و با این افراد برخورد شد.
وی ادامه داد: قانون انتشار و توزیع تصاویر مبتذل، مستهجن، ترغیب و تشویق افراد برای دستیابی به محتوای مستهجن و خلاف عفت و اخلاق عمومی را در قانون مجازات اسلامی بخش جرایم رایانه ای،‌جرم دانسته است.
سرپرست دادسرای ویژه جرایم رایانه ای اضافه کرد: دستگاه های قضایی بر اساس وظیفه ذاتی خود باید به این حوزه ورود و با این افراد که به صورت سازمان یافته و گسترده عمل می کنند برخورد کند.
در ادامه سخنگوی مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره سرشاخه های این پرونده گفت: شب اوّل دهه فجر سال 93 گزارش فاز نخست پروژه "عنکبوت" را خدمت مردم ارائه کردیم.
 مصطفی علیزاده افزود: با بررسی 350 صفحه اصلی  شبکه اجتماعی «فیس بوک» مشخص شد که انتشار و توزیع به صورت گسترده ای اجرا می شد.

وی ادامه داد: اگر بسترهای سایبری و نرم افزارهای شبکه های اجتماعی عملیات محو محتوای مجرمان را انجام دهند دیگر  نیازی  به  برخورد قوة قضائیه نیست. 
علیزاده تاکید کرد: دولت و دستگاه های مربوط باید بصورت جدی این موضوع را پیگیری کنند و پاسخگو باشند.
وی با اشاره به اینکه جرایم سازمان یافته ای در فضای مجازی اتفاق افتاده است ادامه داد: تقسیم نقش، آموزش، کار فکری و بومی سازی مدل های خارجی در دستور کار این جریان بوده و همچنین پشتیبانی مالی شده است.
علیزاده گفت: آگاهانه بودن، سابقه دار بودن، برنامه ریزی و ارتباط هدفمند با خارج از کشور از دیگر ویژگی ها ی مجرمان این عرصه است.
در ادامه سرپرست دادسرای  ویژه جرایم رایانه ای گفت: در پرونده « عنکبوت 2» در مجموع 170 نفر شناسایی شدند که به عنوان اداره کنندگان صفحات مختلف اجتماعی در حوزه مدلینگ، مزون،‌ آتلیه، عکاسی و طراحی فعالیت داشتند.
بابایی افزود: از این تعداد نسبت به 29 نفر اقدام قضایی با هدف تنبیه و آگاه سازی آن ها انجام شد و در بسیاری از موارد هم با تذکر و اصلاح رویه، برخورد قضایی انجام نشد.
وی اضافه کرد: از این 29 نفر 8 نفر بازداشت شدند و پرونده قضایی آنان در جریان است.
بابایی گفت: بخش زیادی از جرایمی که در فضای مجازی اتفاق می  افتد از جمله انتشار اکاذیب، انتشار و توزیع و تولید محتوای غیراخلاقی ، هتک حیثیت و توهین در بستر شبکه های اجتماعی و بخش اعظمی از  پرونده ها را در دادسرا به خود اختصاص داده است.
سرپرست دادسرای ویژه جرایم رایانه ای با بیان اینکه بخشی از این جرایم، آگاهانه و برخی هم ناآگاهانه است افزود: آمار دقیقی وجود ندارد امّا بیشتر افرادی که آگاهانه در این حوزه اقدام می کنند در حوزه جرایم سازمان یافته و گروهی است.
وی با بیان اینکه متأسفانه ارتکاب این جرایم روبه رشد است گفت: بخش زیادی از جرایم فردی در این حوزه ناآگاهانه است.
در ادامه سخنگوی مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری گفت: بخش عمده ای از‌ مرتکبان جرایم مربوط به مدلینگ، شبکه های زیر زمینی را تشکیل داده اند و یا مؤسساتی هستند که مجوز دارند امّا خاطی هستند.
علیزاده افزود: شبکه های داخلی آن را پیاده می کنند امّا ریشه خارجی آن، انگلستان و بخشی از کشورهای حاشیه خلیج فارس هستند که  هدفگذاری و تمرکز آنان بر روی جوانان است و خانواده را هدف قرار می دهند.
در ادامه بابایی سرپرست دادسرای ویژه جرایم رایانه ای گفت: برخورد و اقدام قضایی مرحله آخر است و باید کار پیشگیرانه شود که آگاه سازی دراین زمینه نقش مهمی دارد.
وی افزود: دستگاه های فرهنگی از جمله آموزش و پرورش و دانشگاه ها باید در این حوزه بطور جدی ورود کنند و استفاده مطلوب از فضای  مجازی آموزش داده شود.
در ادامه سخنگوی مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری گفت: 170 نفر را  در این حوزه شناسایی کردیم که بر روی خانواده هدفگذاری کردند و ترویج سازمان یافته ابتذال در دستور کار آنها بوده است.
علیزاده افزود: با آن هایی که بطور سازمان یافته این کار را انجام می دهند برخورد می کنیم و بقیه با  دعوت آنان و آگاه سازی، از ادامه این کار منصرف می شوند.
وی اضافه کرد:‌ باید تهدیدات را در بدو شکل گیری، شناسایی و با آن  برخورد کرد.
در ادامه فرشاد مهدی پور کارشناس رسانه در ارتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه فضای سایبری ترکیبی از فرصت ها و تهدیدهاست گفت: در بسیاری از موارد امکان جداسازی این دو وجود ندارد.
وی افزود: شبکه های اجتماعی تحت وب و موبایل، گستره وسیعی از ارتباطات را به وجود آورند و دسترسی ها را آسان کرده اند به طوری که  افراد به راحتی می توانند اظهار نظر کنند و همه این ها از مزایای فضای مجازی است امّا در کنار آن ده ها آسیب وجود دارد.



برای دانلود فیلم کامل این برنامه، اینجا را کلیک کنید.