اينترنت قواي ذهني انسان را بي‌بهره مي‌كند

تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۸۹

اينترنت قواي ذهني را از فعاليت‌هاي منظمي كه به آن نيازمند است، بي‌بهره مي‌كند.

گرداب- به گزارش شبكه ايران به نقل از تلگراف، كاربرد موتور جستجوي گوگل در ارائه آني اطلاعات به افراد بدان معناست كه افراد در حال از دست‌دادن ظرفيت ذهني خود براي ذخيره‌سازي اطلاعات هستند.

نيكلاس كار در اين‌باره مي‌گويد: «اينترنت قواي ذهني ما را از فعاليت‌هاي منظمي كه به آن نيازمند است، بي‌بهره مي‌كند.استفاده از اينترنت منجر به آن مي‌شود كه افراد سخت‌تر بتوانند بر روي مسئله‌اي تمركز كنند، به عنوان مثال كتاب‌خواندن براي افراد دشوارمي‌شود.»

نويسنده كتاب "The Shallows" در ادامه اظهار مي‌دارد: «براي ارتقا توانايي افراد در تمركز كردن، استفاده از سايت‌هايي مانند گوگل بايد دشوارتر شود.»

اين سخنان اندكي پس از آغاز فعاليت موتور جستجوي فوق سريع گوگل كه لينك‌هاي پيشنهادي را همزمان با فرد و هنگامي كه وي مورد جستجو را تايپ مي‌کند به نمايش مي‌گذارد، انجام گرفته است.

وي در ادامه خاطر نشان كرد: «اين نحوه پيمودن صفحات منجر به آن مي‌شود كه افراد صفحاتي را كه پيموده و به صفحه مورد نظر رسيده‌اند، به آساني فراموش ‌كنند.»

يكي از مديران گوگل در مقابل مي‌گويد: «جستجوي اينترنتي به بخش مهمي از زندگي مردم تبديل شده است. كاربران اينترنت پاسخ پرسش‌هاي خود را در سريع‌ترين زمان ممكن مي‌خواهند. هر چقدر نتايج زودتر ارائه شود، افراد وقت بيشتري دارند تا بر روي كارهايي كه واقعا ضرورت دارند صرف كنند.»

گفنتي است، "نيكلاس كار" نويسنده مقاله "آيا گوگل انسان را كند ذهن مي كند؟" در كتاب "Shallowes" مباحثاتي را در رابطه با تاثيرات كند كننده و كوچك كننده استفاده از اينترنت بر روي مغز انسان ها مطرح كرده است.