ابهام در اقدام وزارت‌ارتباطات برای کاهش قیمت پهنای باند

تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۵

یکی از زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات امروز تفاهمی با چند شرکت اینترنتی و چند سایت برای کاهش قیمت پهنای باند سرویس‌های داخلی انجام داده است. تفاهمی که با چند سوال و ابهام جدی همراه است.

به گزارش گرداب، صبح امروز اخباری در برخی رسانه های منتخب درباره تفاهم یکی از شرکت های زیرمجموعه وزارت ارتباطات با 6 شرکت اینترنتی و محتوایی برای کاهش تعرفه ترافیک داخلی برای کاربران نهایی منتشر شد.

این مراسم که در عنوان می توانست نسبت به برنامه های دیدار وزیر ارتباطات با سفرای 189 کشور جهان برای رسانه ها، افکار عمومی و کاربران از اهمیت خبری بیشتری برخوردار باشد، بدون حضور عمومی رسانه ها برگزار شد. همچنین حذف اطلاع رسانی اولیه در این باره در گروه تلگرامی رسمی وزارت ارتباطات نیز شائبه تعمد در نوع پوشش خبری این برنامه را تقویت می کند تا در نهایت این مراسم با حضور رسانه‌های انتخابی نزدیک به دولت برگزار شود.

اگرچه نگاه مدیرتی در شرکت زیرساخت با ورود محمد جواد آذری جهرمی از شیوه سنتی و کرخت دولتی به شیوه جوان تغییر کرده و اولین نمود این تفکر پرجرات، زدن تیغ جراحی بر مدل بیمار اقتصادی اینترنت و چشم پوشی این شرکت از 114 میلیارد تومان سود سالانه به قیمت پیشرفت زیربنایی کشور است، اما رفتار وزارت ارتباطات در پنهان کاری خبری، این تفاهم‌نامه را تحت تاثیر ابهامات جدی قرار داده است.

از جمله اینکه به گفته مسئولان «با راه اندازی مرکز تبادل ترافیک داده تهران (NIX)، قیمت هر 10 گیگابیت پهنای باند از حدود 1.7 میلیارد تومان به 9 میلیون تومان برای شرکت‌های اینترنتی کاهش یافته و این تغییر باعث کاهش 50 درصدی قیمت اینترنت کاربران در سرویس های داخلی می شود»،اما این سوال اساسی مطرح است که وقتی در گذشته تخفیف شفاف قیمت اینترنت بین الملل، شرکت‌های اینترنتی را ملزم به کاهش قیمت برای کاربران نکرده است، با کاهش هزینه‌ها تنها در بخش داخلی چه تضمینی برای کاهش قیمت سرویس برای کاربران و در نهایت نتیجه دادن تمام این اقدامات وجود دارد؟

همچنین با این تفاهم مقرر شده 6 شرکت سرویس‌دهنده رایتل، آسیاتک، شاتل، آپارات، فیلیمو و تله ویبیون ترافیک اطلاعات خود را از مسیر NIX زیرساخت انتقال دهند که در نتیجه کاهش قیمت تنها برای کاربران 3 شرکت اینترنتی و استفاده کنندگان از 3 سایت محقق می شود. به غیر از این شرکت ها و سایت ها، چه برنامه ای برای سایر شرکت های اینترنتی و کاهش قیمت اینترنت برای کاربران آنها وجود دارد؟

در کنار سایت های ویدئویی پربازدید ایرانی، معیار انتخاب این شرکت های اینترنتی و اپراتور موبایل برای برخورداری از کاهش قیمت، از دیگر ابهامات این تفاهم است.

سوال هایی که در نبود رسانه های عمومی بدون پاسخ مانده و ابعاد یک طرح بزرگ را با ابهام جدی روبه رو کرده اند.