به گزارش
گرداب به نقل از کامپیوترورلد، این موفقیت برای چینی ها پس از آن رخ می دهد که دولت آمریکا در سال 2015 جلوی دسترسی این کشور به تراشه های فوق سریع شرکت اینتل را گرفت. زیرا مدعی بود چین از ابررایانه Tianhe-2 خود برای انجام آزمایش های انفجار هسته ای استفاده کرده است.
سرعت ابررایانه چینی Sunway TaihuLight در بهترین حالت به 124.5 پتافلاپ می رسد بنابراین Sunway TaihuLight اولین ابررایانه جهان است که سرعت 100 پتافلاپ را پشت سر گذارده است. هر پتافلاپ برابر با یک هزار تریلیون عملیات پایدار شناور در ثانیه است.
چین در گذشته چاره ای جز استفاده از سخت افزارهای آمریکایی در رایانه های خود نداشت. اما حالا در این زمینه هم خودکفا شده است. Tianhe-2 دومین ابررایانه پرسرعت چینی ها با حداکثر سرعت 54.9 پتافلاپ از پردازنده های Xeon اینتل بهره می گیرد.
TaihuLight که در مرکز ملی ابررایانه چین در ووکسی نصب شده از پردازنده هایی موسوم به ShenWei بهره می گیرد که توسط آزمایشگاه تحقیقاتی Jiangnan تولید شده است. سیستم عامل چینی این ابررایانه هم مبتنی بر لینوکس بوده و Sunway Raise نام دارد.
انتظار می رود از این ابررایانه برای انجام اموری همچون طراحی مدل های صنعتی، مدل سازی سیستم های کره زمین، تحلیل انبوه داده ها و ... استفاده شود.