سهم ایران در تولید فضای مجازی مطلوب نیست/ساماندهی کسب و کار زنان در فضای مجازی
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۳۹۵
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه 8 دهم درصد از سایتهای دنیا به زبان فارسی است، گفت: آمارها نشان میدهد سهم ایران در تولید محتوای وب مطلوب نیست.
به گزارش گرداب، علی جنتی امروز در همایش معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، گفت: ایران رتبه هجدهم دنیا را در ثبت دامنه اینترنتی را به خود اختصاص داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه 8 دهم درصد از سایتهای دنیا به زبان فارسی هستند، گفتند: زبان فارسی رتبه چهارم در دنیای وبلاگ دارد.
وی با نتیجهگیری از سهم زبان فارسی در دنیای وب، گفت: این آمار نشان میدهد، وضعیت ایران در تولید محتوای وب مطلوب نیست.
جنتی گفت: علیرغم توسعه زیرساختها، اقدامات برای تولید محتوای فرهنگی دیجیتال هدفمند نبوده و نیازمند سهولت کسب و کار فرهنگی دیجیتال، یکپارچهسازی فرآیندها، ایجاد نظام نظارتی یکپارچه برای تولید محتوا و آموزش اصول کسب و کار هستیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از اعطای لوگوی هوشمند به سایت ها برای تأمین مالکیت مادی و معنوی دارندگان سایت و رونق کسب و کار دیجیتال خبر داد توضیح داد: این طرح به زودی اجرایی میشود.
وی همچنین از تعریف طرح اعطای شماره استاندارد محتوای دیجیتال (شامد) برای اعطای شناسه یکتا به آثار فرهنگی دیجیتال خبر داد و گفت: هدف از این طرخ ایجاد فضای مجازی سالم، مفید و ایمن است.
جنتی این پروژه از ابتدای مهرماه اجرایی میشود و مدیریت فرهنگی انتشار محتوا در فضای مجازی و ساماندهی بانک اطلاعاتی و آرشیو ملی محتوای دیجیتال از دیگر اهداف این طرح است.
وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت محتوا در شرایط امروز، گفت: شاهد توسعه کشورهای ژاپن، کره جنوبی، چین و هند بر مبنای صنایع تکنولوژی هستیم و در ایران نیز بررسی برای تولید محتوا مزیتهای رقابتی داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در هیچ دورهای مثل امروز جوامع انسانی در چهارراه برخوردهای فرهنگی و تکنولوژی قرار نگرفته اند.
جنتی با باین اینکه بزرگترین چالش هزاره سوم، چالش تولید محتوا است، گفت: هم اکنون بیش از 40 میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارد که زمینه مناسبی را برای سرمایهگذاری در حوزه محتوا ایجاد کرده است.
جنتی خاظر نشان کرد: رسیدن به اهداف افق 1404 جز با سرمایهگذاری در زیرساختهای جدید و مهاجرت به فضای شفاف مجازی تحقق پیدا نخواهد کرد و برای این منظور باید همزمان به سرمایهگذاری در زیرساختها، سرمایه گذاری در نرمافزار و محتوا نیز انجام شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر برنامههای این وزارتخانه به ایجاد زمینه راهاندازی کسب و کار فرهنگی دیجیتال برای افراد حقیقی بالای 18 سال، آمادهسازی سامانه رتبهبندی سایتهای اینترنتی، ایجاد شبکه ملی فرهنگ، ایجاد دبیرخانه سواد رسانهای و مسئولیت اجتماعی و تلاش برای ایجاد 2000 شغل در حوزه تولید محتوای فرهنگی دیجیتال اشاره کرد.
جنتی گفت: علاوه بر طرحهای اشاره شده طرح ساماندهی شبکههای اجتماعی پیامرسان با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی در قالب کارگروه تخصصی در دستور کار است.
وی دیگر برنامههای این وزارتخانه را ساماندهی کسب و کار زنان در فضای مجازی و مشارکت بخش خصوصی در مدیریت فضای مجازی با تشکیل اتحادیه ناشران دیجیتال عنوان کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچینن همچنین با اشاره به ایجاد سامانه نمایش خانگی (VOD) گفت: VOD توسط سازمان سینمایی دنبال میشود و با تجمیعکنندگان محتوا، مرکز ملی فضای مجازی، تولیدکنندگان فیلم و وزارت ارتباطات در حال مذاکره هستیم.
خلاء آموزش صحیح برای زندگی سالم در فضای دوگانه حقیقی و مجازی، آسیب های بسیاری را برای کاربران نوجوان و جوان در پی داشته است. در مصاحبه حاضر، ضمن اشاره به بستر این آسیب ها، رویکرد مقابله با آنها مورد بررسی قرار گرفته اند.