رئیس مرکز پژوهشهای مجلس از ارسال نامه به رئیس مجلس درباره رجیستری موبایل خبر داد و گفت: تجربه ناموفق این طرح در سال 85 و شایعات درباره علت اجرا و توقف آن به دلیل منافع شخصی برخی افراد مطرح شد که به اعتماد عمومی ضربه میزند.
به گزارش گرداب، کاظم جلالی در گفتوگو با فارس، با اشاره به اجرای مجدد طرح رجیستری گوشی موبایل در کشور گفت: از طرف مرکز پژوهشهای مجلس نامهای به آقای لاریجانی رئیس مجلس نوشتهام و ابهامات و نگرانی درمورد این طرح را متذکر شدم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس توضیح داد: در اینکه موبایل در ایران قاچاق میشود و حدود 90 درصد موبایلهای وارداتی به کشور قاچاق است و باید با قاچاق مبارزه شود شکی نیست و هر سه مطلب صحیح است.
وی گفت: اما معتقدیم این طرح شتابزده است و فکر کارشناسی و قدرت ملی پشت آن نیست.
جلالی ادامه داد: حتی مرکز پژوهشهای مجلس نیز درباره ابعاد این طرح توجیه نیست که بتواند از آن دفاع کند یا آن را رد کند. زیرا نمیدانیم چه اثری بر بازار و مردم خواهد داشت.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: تجربه ناموفق سال 85 در اجرای رجیستری موبایل ما را میترساند و شایعاتی در آن زمان مطرح شد که افرادی میخواستند از این شرایط منفعت مالی کسب کنند و بعد از اینکه به این هدف دست یافتند طرح لغو شد به اعتماد عمومی مردم ضربه میزند.
جلالی گفت: بنابراین باید کار را شفاف و دقیق انجام دهیم و به کارمان اعتقاد داشته باشیم و قدرت ملی را نیز پشت این طرح بیاوریم.
وی تاکید کرد: بهتر بود ابعاد این طرح به صورت کامل ابتدا در رسانهها مشخص میشد و موضوعاتی از جمله چگونگی استفاده تکلیف موبایلهای فعلی و تکلیف فروشندگان و نوسانات احتمالی قیمت کالا در بازار تشریح میشد.
وی با اشاره به برخی تجارب ناموفق رجیستری در سال 85 گفت: در آن زمان 185 هزار گوشی فقط با یک شماره سریال رجیستر شده بود که مجموعهای از ایرادات این طرح باعث سوء استفاده، کپی برداری و خسارت به مردم شد.
جلالی گفت: تمامی این سوالات است درباره این طرح نگرانی و ابهام ایجاد کرده است.