سلاح مخفی چین در دریای جنوبی

تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۵

پس از رد قانونی ادعاهای دولت پکن، در مورد اعمال حاکمیت بر دریای جنوبی چین، در لاهه، سربازان سایبری این کشور، حملاتی را علیه فیلیپین آغاز کردند.

به گزارش گرداب؛ چند ساعت پس از رأی دیوان دائمی داوری در رد ادعای مالکیت چین بر دریای جنوبی چین در هفته‌ی گذشته، حداقل 68 وب‌سایت ملی و دولتی فیلیپین، در یک حمله اختلال سرویس توزیع شده (DDoS)، دچار اختلال شدند. این بار اول نیست که ادعاها و اختلافات بر سر مالکیت دریای جنوبی چین به تقابل‌های سایبری کشیده می‌شود. تابستان گذشته نیز، هکرهای چینی به نفوذ در سرور دادگاه رسیدگی به اختلاف بین دو کشور، متهم شدند. در پی بروز چنین رخدادهایی، انتظار می‌رفت دولت فیلیپین و متحد منطقه‌ایش یعنی آمریکا، تصمیم بگیرند تا خود را در برابر حملات سایبری احتمالی چین در آینده، مقاوم کنند؛ اتفاقی که رخ نداد و همین موضوع انتقاد برخی کارشناسان امنیتی را نیز در بر داشته است. درحالی‌که دولت فیلیپین هنوز به‌صورت رسمی چین را متهم به انجام چنین حمله‌ای نکرده است، اما شواهد و رخ دادن حملات پیشین، دلایل محکمی بر این ادعا محسوب می‌شوند.

حملات اختلال سرویس توزیع شده، بعد ظهر روز 12 جولای (همزمان با رد ادعای تاریخی پکن در مورد مالکیت دریای جنوبی چین در دادگاه لاهه)، علیه زیرساخت‌های سایبری دولت فیلیپین آغاز شد؛ حملاتی که طی چند روز سازمان‌های کلیدی دولتی ازجمله، وزارت امور خارجه، وزارت دفاع ملی، بانک مرکزی، پایگاه اطلاعات کارمندان دولت و مؤسسات دیگر دولتی را با اختلال جدی مواجه کرد.

نفوذ و اختلال در این شبکه‌ها و حمله‌ی سایبری چین علیه مدعیان جنوب شرقی آسیا در آب‌های مورد مناقشه، همزمان با بالا گرفتن تنش‌های ژئوپولتیک در این منطقه آغاز شد. نخستین عملیات سایبری علیه فیلیپین، در آوریل سال 2012 و پس از ایجاد مناقشات بر سر تنش‌ها بین کشتی‌های چینی و فیلیپینی در دریای جنوبی چین، آغاز شد. واحد سایبری ارتش چین با نفوذ به زیرساخت‌های فیلیپین، اطلاعات نظامی و مرتبط با مناقشه را به سرقت بردند.

حملات اختلال سرویس توزیع‌شده‌ی هفته‌ی گذشته، همزمان با انتشار گزارش‌هایی مبنی بر حمله‌های سایبری چین علیه ایالات‌متحده آمریکا و بخش خصوصی این کشور، نشان داد که همسایگان چین باید خود را برای مقابله با چنین حملاتی آماده کنند. کشورهای مدعی در مناقشات دریای جنوبی چین مثل فیلیپین، ویتنام، تایوان، مالزی و برونئی، همچنان برای مقابله با حملات سایبری چین آمادگی کافی ندارند و به تقویت دفاع سایبری خود و آغاز تحقیقات لازم در این زمینه نیاز دارند.

با رد حکم داوری توسط چین و تبدیل شدن مذاکرات دوجانبه به مسئله‌ای بین‌المللی از سوی فیلیپین، با انتخاب رئیس‌جمهور جدید فیلیپین که هنوز به ارائه‌ی نظرات و سیاست‌های متناقض و گیج‌کننده در مورد مناقشه‌ی مطرح می‌پردازد، احتمالاً وضعیت منطقه، ملتهب باقی خواهد ماند.