به گزارش گرداب، غلامحسین کریمی خراسانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به اجرای طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه (رجیستری) اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح به خودی خود برای کاهش کالای قاچاق اقدام خوبی است ، اما از طرف دیگر مشکل هایی را برای خرید و فروش گوشی های تلفن همراه آیفون ساخت شرکت آمریکایی اَپل بدنبال داشته است.
طرح رجیستری یا کددار کردن گوشی تلفن همراه طرحی است که برای مقابله با قاچاق تلفن همراه در دستور کار قرار گرفته است. این طرح یک بار دیگر در سال 1385 اجرا شد و در عمل با شکست مواجه و متوقف شد.
وی ادعا کرد: مشکل ایجاد شده برای خرید و فروش آیفون به زودی برطرف خواهد شد و واردات قانونی آن همه مشکل ها را حل می کند.
کریمی خراسانی با بیان اینکه هیچ یک از مسوولان کشوری مخالف تکنولوژی و استفاده از پیشرفته ترین های آن نیستند، ادامه داد: طرح کددار کردن گوشی های تلفن همراه تنها با هدف جلوگیری از ورود غیرقانونی کالا اجرا شده و به هیچ عنوان ممانعت از فعالیت قانونی هیچ تولیدکننده خارجی را در بازار ایران دنبال نمی کند.
به گزارش ایرنا، مجتبی خسروتاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در تازه ترین اظهارنظر دولتی در این باره اعلام کرده است جمع آوری گوشی های تلفن های همراه از مغازه های سطح شهر صحت ندارد و قرار نیست آیفون ها جمع آوری شوند بلکه با اجرای طرح رجیستری، مشکل های مربوط به قاچاق در این باره برطرف خواهد شد.
وی حتی الزام به ایجاد نمایندگی اپل در ایران را رد کرده و گفته بود، در بحث نمایندگی، قانون می گوید در کالاهای سرمایه ای باید مساله خدمات پس از فروش رعایت شود. بنابراین سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان باید شرکت هایی که حاضرند خدمات پس از فروش ارایه کنند را شناسایی کرده و به همان ها در این زمینه پیشنهادهای لازم ارایه کند.
رییس اتحادیه صنفی دستگاه های مخابراتی، ارتباطی و لوازم جانبی تهران همچنین از کاهش تعرفه واردات تلفن همراه به 5 درصد خبر داد و گفت: اکنون زمینه برای واردات قانونی فراهم است و واردات غیرقانونی گوشی تلفن همراه دیگر مقرون به صرفه نیست .
کریمی خراسانی گفت: بزودی کالای شناسنامه دار از طریق مبادی ورودی رسمی به کشور وارد خواهد شد و همه مشکل ها برطرف می شود.
وی از مردم خواست کمی تحمل کنند زیرا با واردات قانونمند علاوه بر برخوداری از خدمات پس از فروش مناسب، قیمت ها نیز کاهش خواهد یافت.
دفتر بررسی های فنی اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران آمار تعداد خطوط فعال تلفن همراه در سال 1394 را ۱۴۴ میلیون و ۱۹۹ هزار و ۳۰۶ خط تلفن همراه اعلام کرد که تا پایان شهریورماه همان سال واگذار شده اما در مجموع ۷۲ میلیون و ۸۶ هزار و ۳۰ خط تلفن همراه دایر و فعال بوده است.
همچنین ضریب نفوذ موبایل در ایران ۹۲.۰۹ درصد اعلام شده است.