انگلیس و آمریکا در حال انجام مذاکراتی هستند که دسترسی انگلیس به اطلاعات طبقهبندیشده شرکتهای ارتباطی بزرگ، چون فیسبوک و گوگل را فراهم میکند.
به گزارش گرداب، انگلیس در پی دستیابی به توافقی جامع برای دسترسی به اطلاعات شخصی کاربران انگلیسی شرکتهای ارتباطی چون فیسبوک و گوگل است. دولت انگلیس ادعا دارد هدف از این برنامه شناسایی موارد مشکوک و مبارزه با تروریسم است. در صورت رسیدن دو دولت به توافق مذکور، انگلیسی به اطلاعات طبقهبندیشدهی شهروندان خود در این شبکههای اجتماعی دسترسی مییابد.
البته آمریکا نیز شروطی را برای تحقق این امر مطرح نموده است. درصورتیکه شهروند آمریکایی در جریان تحقیقات و بررسیهای دولت انگلیس قرار گیرد، بریتانیا نمیتواند بیواسطه و مستقیماً به اطلاعات وی دست یابد و این امر مستلزم طی شدن روند اداری معمول در آمریکا است.
برخی حقوقدانهای انگلیس و آمریکا بر این باورند که این امر میتواند تهدیدی جدی برای حریم شخصی افراد محسوب شود. این در حالی است که مقامات ارشد مسئول که در جریان مذاکرات قرار دارند، مدعی شدهاند دولت انگلیس در اجرای این طرح، قویاً به حفظ حریم شخصی افراد اهتمام خواهد ورزید.
سازوکاری که انگلیس برای درخواست اطلاعات شخصی در نظر دارد، به اجازهی مراجع قضایی نیازی ندارد و وزارت کشور میتواند در صورت تشخیص وضعیت اضطراری برای امنیت ملی یا جلوگیری از وقوع جرائم سازمانیافته، اقدام به اخذ این اطلاعات از شرکتهای یادشده کند.
قرار بر این است که در صورت قطعی شدن توافق، شرایط مشابه انگلیس برای آمریکا نیز در نظر گرفته شود. این بدان معناست که ایالاتمتحده نیز میتوانند درخواستی مشابه را در مورد اطلاعات اتباع خود از سرویسدهندههای انگلیسی داشته باشند.