همزمان با اتخاذ روش افزایش سقف میزان ترابردپذیری شماره تلفن همراه برای اپراتورها به شکل هفتگی، مجریان طرح MNP خبر از ثبات در سقف ترابردپذیری هزار شماره در روز اما به شکلی منعطف دادند.
به گزارش گرداب، طرح ملی ترابردپذیری شمارههای موبایل با هدف ایجاد رقابت بین اپراتورهای تلفن همراه و حفظ نامبرینگ که جزو منابع ملی به حساب میآید از بیستم تیر ماه به صورت آزمایشی و با محدودیت اجرایی شده است.
در مرحله اجرای آزمایشی این طرح(MNP) به منظور ارزیابی دقیق شرایط و پارامترهای مورد نظر، هر یک از اپراتورهای تلفن همراه میتوانستند روزانه برای حداکثر 500 شماره عملیات ترابرد را انجام دهند.
با گذشت یک هفته از این محدودیت و کسب موفقیت یک درصدی در پایلوت MNP، سقف ترابرد برای مشترکان در هفته دوم به حداکثر 750 رسید و نهایتا مسئولان اجرایی در رگولاتوری موفقیت 10 درصدی را اعلام کردند.
ابتدای هفته جاری نیز در نشست خبری وزارت ارتباطات به هفته سوم اجرای ترابردپذیری به شکل محدود اشاره و عنوان شد: این هفته که مرحله بعدی اجرای پایلوت را پشت سر میگذاریم و از دوشنبه هفته گذشته آغاز شده است، مجوز ترابرد روزانه حداکثر هزار مشترک را به اپراتورها دادهایم.
همچنین در ارتباط با این قضیه عنوان شد که تاکنون 6572 تقاضا احصاء شده و 1397 عملیات ترابرد صورت گرفته که موفقیتی 20 درصدی را نشان میدهد.
گزارشهای ارائه شده حاکی از موفقیت تدریجی این طرح در مرحله اجراست.
بعد از اتمام مرحله ترابرد روزانه حداکثر هزار مشترک توسط اپراتورها (یک هفته گذشته منتهی به دوشنبه)، پیگیریهای خبرنگار تسنیم از سمت مجریان این طرح نشان میدهد که همچنان اپراتورها مجاز به ترابرد هزار مشترک در روز هستند زیرا طی هفته گذشته هیچ کدام از اپراتورها به سقف تعیین شده نرسیدند.
اما با این حال، اگر اپراتوری طی یک روز به سقف ترابرد رسیده و تقاضایی بیش از این داشته باشد با اجازه رگولاتوری میتواند این کار را انجام دهد.
به گزارش تسنیم، از آن جهت که رگولاتوری با اپراتورها همقسم شده تا در هفته دولت، ترابردپذیری را به شکل کامل اجرایی کند و محدودیت را از پیش پای آنها بردارد، اپراتورها فعلا باید با این شرایط مدارا کرده و در چارچوب محدودیتهای تعیین شده حرکت کنند.
علاوه بر این، طی پیگیریهای به عمل آمده توسط خبرنگار تسنیم، مشخص شد که منظور مجریان MNP از درصد موفقیت این است که به فرض اگر طی هفته گذشته اجرای پایلوت به موفقیت 20 درصدی رسیده، 20 درصد پاسخگویی به کلیه درخواستها شده است.
به عبارت دیگر طبق گفته مسئولان رگولاتوری، طرح ترابردپذیری با هیچ مشکل فنی مواجه نیست بلکه برخی تقاضاها برای اجرای ترابرد شماره به دلایلی نظیر عدم تسویه حساب از سوی مشترکان با اپراتور اولیه، ترابرد اعتباری به سمت دائمی و... به بن بست میخورد.
پایدار شدن پروژه ترابردپذیری در مرحله پایلوت، مجری طرح را بر آن داشته تا در صورت نیاز اپراتورها به افزایش سقف تعداد ترابرد شمارهها در روز، سقف را بلندتر کند.
اجرای طرح ملی ترابردپذیری شمارههای تلفن همراه از هفته آینده وارد فاز نهایی شده و امکان نقل و انتقال شماره بین اپراتوری را به مشترکان تلفن همراه میدهد اما ترابرد شماره، مشترکان دائمی را با مزایا و مضرات بسیاری مواجه میسازد.