عدم عضویت ایرانی‌ها در شبکه‌های اجتماعی

تاریخ انتشار : ۳۱ مرداد ۱۳۹۵

نتایج یک نظرسنجی انجام‌شده از دیدگاه شهروندان ایرانی در مورد شبکه‌های اجتماعی بیانگر این است که بیش از نیمی از ایرانیان عضو هیچ‌یک از شبکه‌های اجتماعی مجازی نیستند.

به گزارش گرداب؛ نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، وابسته به جهاد دانشگاهی، در مورد وضعیت استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در ایران در کانال رسمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی تلگرام منتشرشده است.

مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران، این نظرسنجی را در ۳۱ استان کشور و با نمونه ۴۴۰۰ نفر با موضوع «بررسی دیدگاه شهروندان ایرانی در مورد شبکه‌های اجتماعی» انجام داده است.

نتایج این نظرسنجی به شرح زیر است:

- بیش از نیمی از ایرانیان عضو هیچ‌یک از شبکه‌های اجتماعی مجازی نیستند.

- بررسی رابطه بین عضویت در شبکه‌های اجتماعی مجازی و جنسیت نیز نشان می‌دهد که مردان و زنان تقریبا به یک نسبت عضو شبکه‌های اجتماعی هستند.

- همچنین وضعیت تأهل‌ حاکی از این است که افراد متأهل بیشتر از افراد مجرد عضو شبکه‌های اجتماعی مجازی هستند، به‌طوری‌که متأهل‌ها سهم ۶۲.۷ درصدی و مجردها ۲۷.۴ درصدی در استفاده از شبکه‌های اجتماعی به خود اختصاص داده‌اند.

- بین سن و عضویت در شبکه‌های اجتماعی مجازی نیز رابطه معکوس وجود دارد، به‌طوری‌که با افزایش سن، میزان عضویت در شبکه‌های اجتماعی کاهش می‌یابد.

- مقایسه تحصیلات افراد و تأثیر آن بر عضویت در شبکه‌های اجتماعی نیز نشان می‌دهد بیشترین آن‌ها، کاربران با مدرک دانشگاهی کاردانی و کارشناسی و همچنین متوسطه و دیپلم هستند. ضمن اینکه کاربران دارای مدرک دکتری و دروس حوزوی، سهم ناچیزی از استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی را به خود اختصاص داده‌اند.

- این نظرسنجی نشان می‌دهد که افراد خانه‌دار در کنار دانشجویان و دانش آموزان بیشترین کاربران شبکه‌های اجتماعی مجازی هستند.

- بیشترین سهم استفاده از شبکه‌های اجتماعی مجازی در کشور با سهم ۲۸.۲ درصدی متعلق به زنان خانه‌دار است. سربازان، دانش آموزان و دانشجویان و بیکاران در رده‌های بعدی بیشترین سهم استفاده از شبکه‌های اجتماعی قرار دارند