عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم با اشاره به هجمه جدی دشمن به «خانواده» از طریق فضای مجازی و اینکه حتی در کشورهای سکولار برای جلوگیری از تخریب ذهن فرزندان مانع از ورود برخی مسائل به خانواده میشوند، گفت: متأسفانه در ایران، فضای مجازی کاملا «رها شده» است.
وی متذکر شد: حتی کشورهایی که سکولار هستند، برای برای جلوگیری از تخریب ذهن فرزندان مانع از ورود برخی مسائل به داخل خانواده و فرهنگشان میشوند اما متأسفانه در ایران، فضا مجازی کاملا «رها شده» است و همین مسئله باعث ایجاد مشکلات عدیدهای شده است؛ پس نخستین کاری که باید انجام دهیم این است که مانع از جولان برخی تفکرهای جدید که در حال تخریب نهاد خانوادهاند، شویم.
عارفی افزود: این کار به معنای مسدود کردن کامل فضاهای مجازی نیست و این فضا اگر دارای نقاط ضعفی باشد، نقاط قوتی نیز دارد و باید از این نقاط قوت به نفع خودمان استفاده کنیم اما باید بخشهایی را که افسارگسیخته است و قابل کنترل نیست را مدیریت کرده و از دسترس خارج کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم خاطرنشان کرد: اقدام دیگری که باید انجام دهیم در حوزه آموزش و پرورش بهویژه برای دوره ابتدایی است که باید برای آنها برنامهریزی کنیم و این موضوع در ذهن کودک نهادینه شود که خانواده بهعنوان رکن اصلی جامعه و باعث توسعه، رفاه و امنیت جامعه است که باید این کار مورد توجه جدید قرار گیرد و با یک روش مطلوب به اجرا برسد.
عارفی تصریح کرد: اقدامات دیگری که باید انجام شود در حوزه هنر است؛ برخی از هنرمندان و کسانی که در این عرصه فعالیت میکنند و بهعنوان رهبران این حوزه شناخته شدهاند در بعضی مواقع با بیان دیدگاههای شخصی خود و نوع حضوری که در جامعه، فضای مجازی و صدا و سیما دارند، باعث ایجاد تناقض در ذهن افراد میشوند که این نوع تناقض و دوگانه رفتار کردن در ذهن مخاطبان و نوجوانان تشویش ایجاد میکند؛ رفع این موارد باید با برنامهریزی درست از جانب نهادهای مرتبط بهویژه صدا و سیما انجام و بر نوع حضور هنرمندان در فیلمها و برنامهها نظارت شود.
وی گفت: مسئله دیگر بحث اقتصادی خانوادهها است؛ در فضای اقتصادی جامعه باید مدیریتی بر بحث اشتغال، امنیت شغلی و ... انجام شود تا بتوانیم همچون خانوادههای دهه شصت نسلهایی پویا، خلاق، نوآور و آزاده داشته باشیم تا نظام جمهوری اسلامی ایران را با قدرت در مسیر خود به پیش ببرند.
عارفی با اشاره به پیشگیری از آسیبها و شناسایی عوامل تزلزل نهاد خانواده بهویژه طلاق تصریح کرد: تمام موارد ذکر شده در این مسئله نیز تأثیرگذار هستند و باید برنامههایی اساسی در این باره اجرایی شود به عنوان مثال در حوزه صدا و سیما و هنر باید نکات راهبردی در زندگی مشترک نمایش داده شود تا جامعه و جوانان نسبت به این نکات آگاهی لازم را پیدا کنند.
این نماینده مجلس نهم اطهار کرد: این کنش و واکنشها باید به نسل جوان و حتی کودکان آموزش داده شود چون کودکان هستند که آینده را میسازند و ما باید از امروز برای آنها برنامهریزی کنیم؛ اشتغال، مسکن، اعتیاد و ... عواملی زنجیرهای و مرتبط باهم هستند که در بروز طلاق نیز بسیار تأثیرگذار هستند و باید برای رفع این آسیبها چارهاندیشی بنیادین صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: برای حل این مشکلات نیز باید تمام وزارتخانهها، صدا و سیما، کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی به خصوص کمیسیون اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، تشکلهای مردمی و خصوصی که با نیت خدمت و انجام وظیفه انسانی خود ایجاد شدهاند، با یکدیگر همکاری داشته باشند و میان اهداف و وظایف خود با مدیریت خودشان هماهنگی ایجاد کنند که در این صورت نیز به پول دولت نیاز پیدا نمیکنند همچنین میتوانند تاثیر بسیاری در رفع این آسیبها و اجرایی شدن موارد بیان شده، داشته باشند.
عارفی با اشاره به ماده 14 سیاستهای کلی خانواده مبنی بر حمایت حقوقی، اقتصادی و فرهنگی از خانوادههایی با سرپرستی زنان اظهار کرد: ما در این رابطه قانونهایی داریم که با قدرت اجرا نمیشود به عنوان مثال در بحث یارانهها برنامهای داشتیم مبنی بر اینکه با حذف خانوادههایی که نیازی به یارانه ندارند، یارانه خانوادههای بیسرپرست، بدسرپرست و خانوادههای تحت سرپرستی زنان را افزایش دهیم و آنان را از نظر مالی و حقوقی حمایت کنیم که این موارد در زمان مجلس قبلی به دلیل مشکلات اقتصادی و فرهنگی توسط دولت انجام نشد.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نهم یادآور شد: سازمان بهزیستی، کمیته امداد و به خصوص سازمانهای خیریه، بدون دخالت افراد و با ایجاد هماهنگی میان خود میتوانند ظرفیت بسیار مؤثری را در اجرایی کردن این ماده به وجود آورند و باعث ریشهکن شدن فقر و مشکلات معیشتی شوند.