آیا ورود هرگونه تکنولوژی بدون فراهم شدن زیرساختهای فنی، اجتماعی و فرهنگی آن امر معقول است؟ اگر آمادگی لازم در جامعه مقصد نباشد، هر تکنولوژی باتمام مزایایش تبدیل به یک تهدید میشود، آیا اینترنت اشیا هم به سرنوشت سایر تکنولوژیهای نوین در ایران همانند موبایل، ماهواره، اینترنت پرسرعت و ... میشود که آسیبهای اجتماعی را رقم زد؟
فضای مجازی ظرفیت استفادههای مفید و کاربردی زیادی دارد؛ اما این تمام ماجرا نیست و در مقابل آسیبهایی که این فضا میتواند با خود به همراه داشته باشد بسیار جدی و تأثیرگذار است. یکی از مهمترین بخشهایی که آسیبهای فضای مجازی بهطور واضح در آن حس میشود محیط خانواده است که اعضای خانواده با ایجاد آگاهی نسبت به این موارد باید در مسیر جلوگیری از آنها قرار بگیرند.
با ورود تکنولوژی وای فای از سال 1997 به عرصه کاربری صنعتی و پس از آن در عرصه خانگی همواره دانشمندان در حوزههای فنی و پزشکی نسبت به آثار مخرب این فناوری هشدار داده اند. هشدارها در طول تکامل این فناوری همواره وجود داشته است اما هیچگاه جدی تلقی نشده است تا جایی که اخیرا سازمان سلامت جهانی گزارشی را منتشر ساخته و در آن به تشریح اثرات خطرناک و جبران ناپذیر امواج وای فای بر بدن انسان و از جمله افزایش امکان ابتلا به سرطان، ناباروری در مردان و زنان و بسیاری مشکلات دیگر که در نتیجه عدم بکارگیری درست این فناوری ایجاد می شود، پرداخته است