به گزارش گرداب، محمود واعظی در نشست صبحانه کاری اتاق بازرگانی ایران که با حضور فعالان بخش خصوصی برگزار شد،گفت: دولت معتقد است که باید بنگاهها را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد و این موضوع یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تمام تلاش ما این است که فضا و بستر را در حوزه ICT طوری فراهم کنیم که بخش خصوصی همه امور را در دست بگیرد، گفت: فقط در دو مورد یکی مواردی که به مباحث امنیتی مربوط میشود و دیگر بخش زیرساختها میخواهیم امور در دست دولت باشد.
وی تصریح کرد: ما میخواهیم رگولاتوری کمتر دخالت کند ولی بخشهای خصوصی نمیتوانند با هم همکاری کنند.
واعظی تصریح کرد: در کشور باید هر دو بخش خصوصی و دولتی با هم رشد کنند.
وی بیان داشت: ما هم از اینکه نمایشگاههای ارتباطات و فناوری یک متولی ندارد، ناراحت هستیم و خواهانیم که برگزاری نمایشگاهها به بخش خصوصی واگذار شود اما همین الان با توجه به اینکه نمایشگاه الکامپ و تلکام را هر دو بخش خصوصی برگزار میکند اما نمیتوانیم آنها را مجبور کنیم که برگزاری هر دو نمایشگاه بر عهده یک بخش خصوصی باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در مورد حمایت در حوزه نرمافزاری گفت: به بیش از 300 شرکت وام برای وجوه اداره شده پرداخت شده است و تا کنون بیش از 120 میلیارد تومان با بهره کم و خواب یک تا 3 ساله برای حمایت از این بخش پرداخت کردهایم.
وی همچنین در مورد استفاده بیشتر از تشکلها در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان داشت: در همه جلسات ما بخش خصوصی حضور دارد.
واعظی همچنین در رابطه با ضرورت شکلگیری استارتاپها تصریح کرد: یکی از سیاستهای جدی ما حمایت از استارتاپها بوده است و در سال گذشته 100 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه ایجاد کردهایم و بیش از 110 هزار اپلیکیشن بومی نوشته شده است.
وی بیان داشت: در رابطه با تولید محتوا یک نهضت راه افتاده و ما از آن حمایت میکنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با کانالهای دارای بیش از 5 هزار نفر عضو گفت: هدف ما در مورد این کانالها این نیست که این کانالها مجوز بگیرند بلکه میخواهیم این کانالها با توجه به اینکه نقش رسانهای پیدا کردهاند،هویت خودشان را در وزارت ارشاد ثبت کنند.
وی بیان داشت:هم اکنون یک روزنامه که فقط 1500 نسخه از آن در روز خوانده میشود ثبت میشود و متولی آن معلوم است بنابر این ما میخواهیم متولی کانالها معلوم باشد و این کار درستی است زیرا سبب نظمدهی میشود و با توجه به اینکه گاهی مطالب، شایعات و حرفهای بیربطی در این کانالها مطرح میشود، میتوان با این کار این مسائل را ساماندهی کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه در گذشته بازار ICT حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان بود، افزود: حالا ارزش این بازار به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسیده و برنامهریزی ما این است که تا پایان برنامه ششم سه برابر یعنی به حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.
وی تصریح کرد: وظیفه دولت فراهمسازی بستر برای ایجاد محیط کسب و کار در این حوزه است تا فعالان اقتصادی هم بتوانند سرمایههای خود را حفظ کنند و هم از این بخش سود ببرند.
وی تصریح کرد: یکی از دغدغههای دولت حل مشکل اشتغال است و ما مخالف روش دولت قبل در ایجاد اشتغال با استخدام در دوایر دولتی هستیم.
واعظی بیان داشت: ما تواناییهای بسیاری درحوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در رابطه با صادرات داریم و نیروهای مستعد و جوان و تحصیلکرده در حوزههای ICT بسیار داریم که هماکنون در کشورهای دیگر با حقوقهای خوب اشتغال دارند و آمادگی آن را دارند که در کشور خود خدمت کنند و بخش خصوصی باید این افراد را حمایت کند و از استعدادهای آنها استفاده کند.
وی همچنین در رابطه با خلأ قانون و مقررات اظهار داشت: همانطور که فضای مجزای گسترش مییابد، ICT هم گسترش مییابد، اما دیگران میخواهند آنچه در رابطه با قانون در فضای واقعی وجود دارد در فضای مجازی هم تسری دهند و لذا وظایف ما و شما این است که تا در دولت و شورای عالی فضای مجازی برای ایجاد قانون همکاری کنیم و در مجلس آن را به تصویب برسانیم.
وی بیان داشت: ۳ سال پیش وقتی ما نگاه خود را به حوزه ICT به عنوان محیطی برای ایجاد کسب و کار اشاره کردیم، پذیرفتنش برای همه سخت بود، اما الان این موضوع پذیرفته شده است که این حوزه میتواند شرایط اقتصادی کشور را متحول کند.
وی با بیان اینکه امروز تفاهمنامه کمیته مشترک بین بخش خصوصی و وزارت ارتباطات به امضا میرسد، گفت: امیدوارم به این تفاهمنامه عنایت ویژهای شود تا به اهداف مدنظر برسیم.
وی همچنین با اشاره به دستاوردهای برجام اشاره کرد و گفت: اینکه قبلاً با ذلت یک میلیون بشکه نفت میفروختیم و پول آن را نمیگرفتیم، اما الان به راحتی بیش از ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه نفت میفروشیم و پول آن پیش ماست، از دستاوردهای برجام است.
وی تصریح کرد: الان با بیش از ۸۰۰ بانک دنیا رابطه کارگزاری برقرار کردهایم.
وی همچنین به خرید هواپیما اشاره کرد و گفت: عدهای به آن انتقاد میکنند و من این موضوع را نمیفهمم، در حالی که این مسئله یکی از دستاوردهای برجام است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین به بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با برجام اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری راجع به بدعهدی hمریکاییها در رابطه با برجام اشاره کردهاند، اما عدهای به اسم بدعهدیهای آمریکا، دولت را میزنند.
وی بیان داشت: در رابطه با زیرساختها در هیچ جای کشور مشکل نداریم و شرایطی به وجود آوردهایم که در هر نقطهای از کشور، زیرساختها راجع به شبکه انتقال و آیتی فراهم است.
وی بیان داشت: سه و نیم سال قبل گفتیم که در بانکداری الکترونیکی پیشرو هستیم، ولی الان در جا میزنیم.
وی همچنین راجع به طرح رجستیری کردن گوشیهای موبایل بیان داشت: این طرح یک کار فنی است و زمانی این کار را انجام میدهیم که شکست سوم را نخوریم و نارضایتی برای مردم ایجاد نشود.