گزارش؛

ساخت ماهواره بومی مهم‌‌ترین تکلیف اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات/ نسخه خرید ماهواره به جای تولید بومی

تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۵

ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی اولویت‌ اول اقتصاد مقاومتی وزارت ارتباطات در سال 95 است؛ این اهداف اکنون با اولویت خرید ماهواره از خارجی‌ها و سپس ساخت بومی در دستور کار است.

به گزارش گرداب ،ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در جلسه مورخ 17 فروردین 95 پروژه‌های پیشنهادی کارگروه‌های برنامه‌های ملی اقتصاد مقاومتی برای سال 1395 را تصویب کرد.

براین اساس، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان دستگاه مجری مسئول اجرای پروژه‌های اولویت‌دار به شرح زیر برای اجرا در سال 1395 تعیین شد.

ردیف عنوان پروژه عنوان برنامه ملی 
1 ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی ارتقای توان تولید ملی (درون‌زایی اقتصاد)
2 ایجاد یک کریدور فناوری اطلاعات و ارتباطات ارتقای توان تولید ملی (درون‌زایی اقتصاد)
3 ده برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسب و کار دیجیتالی با مشارکت حداکثری بخش خصوصی توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
4 افزایش سطح دسترسی کاربران نهایی به شبکه ملی اطلاعات به 20 مگابیت در ثانیه و حمایت از توسعه مرکز داده و شبکه توزیع محتوا توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
5 دولت الکترونیکی و همراه شفاف‌سازی و سالم‌سازی اقتصاد
6 ساماندهی منابع کمیاب ملی از قبیل طیف فرکانس و شماره توسعه اقتصاد دانش‌بنیان
7 مدیریت نشانی مکان محور و استعلامات میان دستگاهی اماکن GNAF  

بنابراین ساخت ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی نخستین اولویت برنامه‌های ملی اقتصاد مقاومتی در وزارت ارتباطات است.

بنابر اطلاعات اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات پروژه‌ ماهواره سنجش از راه دور و ماهواره مخابراتی بومی از دو راه در دستور کار است.

در تازه‌ترین اطلاعات، وزیر ارتباطات در همایشی در این باره، گفته: تامین ماهواره های مخابراتی و سنجشی مورد نیاز کشور همپای ساخت و پرتاب ماهواره های بومی در دستور کار است و تامین ماهواره ها همگام با کارهای پژوهشی در زمینه ساخت ماهواره های بومی پیش می‌رود.

وی در این راستا به انجام مذاکرات فشرده با کشورهای دارای فناوری ماهواره اشاره کرد و افزود: در زمینه ساخت ماهواره سنجشی با شرکت روسی به نتیجه رسیدیم و مجوز شورای اقتصاد را هم اخذ کرده‌ایم که پس از باز شدن ال سی ساخت آن آغاز خواهد شد و تا دو سال آینده ماهواره ملی سنجشی با مدیریت ایرانی را به فضا ارسال کنیم. برای ماهواره ملی مخابراتی نیز با چند کشور در حال رایزنی هستیم.

وزیر ارتباطات در عین حال از پرتاب 3 ماهواره طی امسال و سال بعد خبر داد و گفت: 3 ماهواره آماده پرتاب است، اما بنا نداریم با کار علمی بهره‌برداری تبلیغاتی کنیم، چرا که در مسایل علمی توجه بر کار پیشرفت را تضمین می‌کند.

به این ترتیب به نظر می‌رسد وزارت ارتباطات در راستای تحقق اولولیت نخست برنامه‌های اقتصاد مقاومتی خود، برای نسخه کوتاه‌مدت خرید ماهواره و در پروژه بلندمدت ساخت ماهواره بومی را دستور کار قرار داده است.