سخنگوی مرکزی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

کندی اجرای رجیستری به دلیل تاخیر وزارت ارتباطات

تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۵

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز تاریخ اعلامی از سوی وزیر ارتباطات درباره اجرای رجیستری موبایل را زمان اتمام این پروژه اعلام و تاکید کرد:انتطار می‌رود که وزیر ارتباطات به قولش پایبند باشد و پروژه رجیستری تا تیرماه 96 به شکل نهایی و کامل خود برسد.

به گزارش گرداب، قاسم خورشیدی در خصوص اعلام وزیر ارتباطات مبنی بر اجرای طرح رجیستری در تیرماه 96، گفت: اگر صحبت‌های وزیر ارتباطات  به طور کامل پخش شده باشد، بیان ایشان به این صورت بود که  طرح ریجستری در تیرماه 96 تمام خواهد شد و در واقع اجرای این طرح  از شهریورماه شروع شده و حداکثر در تیرماه 96 پایان خواهد یافت.

وی در پاسخ به این پرسش که  دلایل تاخیر و تعویق چند باره اجرای این طرح چیست، بیان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معتقد است که تجهیزات و زیرساخت اپراتورهای سه گانه باید به طور کامل آماده باشد تا بتوان کل کشور را زیر بار این پروژه برد. بخشی از تاخیر این وزارتخانه در اجرای این طرح  ناشی از همین مسئله است.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه اجرای پروژه رجیستری به عنوان یک اصل، پذیرفته شده است، اظهار داشت: در گذشته بحثی مطرح بود که اساسا این پروژه شدنی است یا نه، ولی هم اکنون تمام طرف‌های درگیر موظف به اجرای طرح رجیستری از نظر فنی پذیرفته‌اند که اجرای پروژه لازم و امکان‌پذیر است.

خورشیدی با بیان اینکه تمامی تست های لازم برای اطمینان از اجرای طرح با موفقیت انجام شده است، توضیح داد: پروژه از شهریورماه کارهای پایلوت خود را شروع کرده است و در هر اپراتوری 100 گوشی تلفن همراه از همه کسب و کارهای متصور بارگذاری شده است. در پروژه رجیستری حدود 40 متغیر موثر شناسایی و تست گرفته و مشخص شد که مجموعه نرم افزارها و سخت افزارها که برای پروژه طراحی و تهیه شده بود پاسخگوی این متغییرها برای ورودی به مجموعه شبکه است. بیش از 97 درصد برای اجرای پروژه جواب مثبت گرفته شده است.

وی طرح گلایه از حرکت کند وزارت ارتباطات و مشخصا سازمان تنظیم مقررات تصریح کرد: تاخیر فعلی از سوی وزارت ارتباطات و سازمان مقررات مورد گلایه ماست و از این وزارتخانه انتظار اجرای هرچه سریعتر این طرح برای رسیدن به شکل نهایی خود را داریم.

خورشیدی با تاکید بر اینکه تاخیر در اجرای پروژه رجیستری روزانه به بیت المال خسارت وارد می‌کند، گفت: ورود گوشی همراه سالیانه حداقل هزار میلیارد تومان از طریق قاچاق به کشور هزینه وارد می‌کند. به عبارت دقیق تر اگر این مبلغ را تقسیم بر 365 روز سال کنید به طور تقریبی روزانه 2 میلیارد و هفتصد میلیون تومان به بیت المال و درآمدهای وصولی دولت خسارت وارد می‌شود.

وی در ادامه گفت: در 9 ماه نخست سال جاری حدود 1 میلیون گوشی همراه به طور قانونی وارد کشور شده است این در حالی است که میزان مصرف کشور حداقل 9 میلیون گوشی همراه بوده که در واقع تنها  10 درصد از سهم  بازار از طریق قانونی تامین شده است.

سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: کل کشفیات قاچاق گوشی همراه در 9 ماه نخست سال جاری با افزایش 18 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 200 هزار دستگاه بوده است.

× کمتر از 3 درصد گوشی های قاچاق کشف می شوند

خورشیدی افزایش رشد کشفیات قاچاق گوشی همراه در 9 ماه نخست سال جاری را نشانه ورود جدی و همه جانبه دستگاه‌هایی مثل وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی در مبارزه با قاچاق دانست و گفت: این کشفیات کمتر از 3 درصد کل قاچاق گوشی همراه است. در نتیجه عملا برای مقابله عقلانی و هوشمندانه چاره ای جز اجرای رجیستری نخواهد بود.

 وی درپایان با بیان اینکه هم اکنون بخش‌های کوچک تری با نگاه جغرافیایی و برندینگ در حال بارگذاری است، گفت: پروژه رجیستری گام به گام در حال اجرایی شدن است و انتطار می‌رود که وزیر ارتباطات به قول‌شان پایبند باشد و پروژه رجیستری تا تیرماه 96 به شکل نهایی و کامل خود برسد.