به گزارش گرداب، فناوری جدیدی میتواند تشخیص دهد که آیا زیستنشانههایی مانند اثرانگشت مورداستفاده برای تعیین هویت درگوشیهای موبایل، به فردی زنده تعلق دارد یا اثری جعل شده است؟
فناوري جديد از حسگرهايي دقيق برخوردار است كه ميتواند اصل يا تقلبي بودن اثرانگشت يا ديگر نشانگرهاي زيستي كه بهعنوان ابزار تعيين هويت در اسمارتفونها و ديگر تجهيزات الكترونيك مورداستفاده قرار ميگيرند را تعيين كند.
اثرانگشت جعلي و ديگر انواع جعل نشانگرهاي زيستي در جوامع امنيتي تهديدي بزرگ به شمار ميرود. بهتازگی گروهي از محققان ژاپني نشان دادند جعل اثرانگشت يك فرد با استفاده از يك سلفي كه در آن دست فرد به نشانه صلح بالاگرفته شده تا چه حد ساده است. چند سال پيش نيز يك هكر اثرانگشت وزير دفاع آلمان را با استفاده از تصاوير موجود در رسانهها جعل كرد. همين هكر توانست با استفاده از چسب چوب اثرانگشت جعلي ايجاد كرده و آيفون را فريب دهد.
محققان دانشگاه ويرجينياي غربي با آگاهي از اين ضعف در نشانگرهاي زيستي، فناوري جديدي را براساس پديدهاي به نام رديابي حيات ابداع كردهاند.
به گفته ماتيو والنتي مدير مركز فناوريهاي شناسايي در دانشگاه وست ويرجينيا، نشانههاي بسيار ظريفي وجود دارند كه تنها ميتوان آنها را در بدن افراد زنده يافت. براي مثال در پوست انگشت فرد حفرههاي بسيار ريزي وجود دارد و ميتوان از الگوريتمهاي ارزيابي سيگنالها براي رديابي عرق درون اين حفرهها استفاده كرد. نسخه جعلي اثرانگشت از چنين حفرههايي برخوردار نيست.
اين فناوري كليديترين بخش فعاليت شركت نكستآيدي بيومتريك است كه نرمافزاري را براي شناسايي اثرانگشتهای جعلي با دقت 98 درصدي ارائه کرده است. به گفته ولنتي با پيشرفت تكنولوژي و افزايش كيفيت دوربينها جعل اثرانگشت از روي تصاوير آسانتر ميشود، و در چنين شرايطي نرمافزار جديد ميتواند چارهساز شود.
منبع: همشهری آنلاین