Gerdab.IR | گرداب

آمریکا در افغانستان "رادیو کماندو" ایجاد کرد

تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۸۹

ارتش آمریکا به منظور افزایش حوزه پوشش‌دهی خود و کسب اطلاعات از مخاطبان در سطح گسترده‌تر با کمک کماندوهای آموزش دیده در مرکز عملیات‌های انتشار اطلاعات افغانستان ایستگاه "رادیو کماندو" را راه اندازی کرده است.

به گزارش خبرنگار گرداب، پایگاه اطلاع رسانی ارتش آمریکا در گزارشی اعلام کرده است: این ایستگاه رادیویی که با نام "رادیو کماندو" شناخته می‌شود، توسط کماندوهای آموزش دیده در مرکز "عملیات‌های انتشار اطلاعات افغانستان" اداره می‌شود و طیف متنوعی از خدمات شامل آهنگ‌های عامه‌پسند، اطلاعات هواشناسی، داستان‌های رادیویی و آخرین اخبار در مورد عملیات‌های کماندویی را در اختیار شنوندگان قرار می‌دهد.

این گزارش به نقل از سرگرد بخش عملیات‌های ویژه آمریکا و مسئول آموزش کماندوها در مرکز "عملیات‌های انتشار اطلاعات افغانستان" می‌افزاید: «مهمترین شاخصه رادیو کماندو حقیقی بودن تمام اطلاعاتی است که منتشر می‌کند، این امر باعث افزایش اعتبار کماندوها می‌شود. برای مثال اگر شورشی‌ها به محلی حمله کرده و غیرنظامی‌ها را به قتل برسانند، کماندوها قبل از دروغ ‌پراکنی‌های شورشیان درباره این حادثه، به انتشار اخبار دقیق و حقیقی مبادرت می‌ورزند. ارزش رادیو کماندو در توانایی آن برای انتشار حقیقت به منظور مبارزه با تبلیغات دشمن ‌نهفته است.»

دو مجری حرفه‌ای به پخش آهنگ و ترانه در رادیو کماندو مشغول هستند
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: پیام‌های مهمی که از طریق رادیو کماندو پخش می‌‌شوند تنها زمانی شنیده می‌شوند که مردم بدین رادیو گوش فرا دهند. این امر برای آنهایی که در این ایستگاه فعالیت‌ می‌‌کنند اهمیت زیادی دارد. آنها می‌دانند زمانی مردم به برنامه‌های رادیو کماندو گوش خواهند داد که این ایستگاه در پی بهبود برنامه‌ها و ارائه مطالب آموزشی باشد. مواردی که کارکنان رادیو کماندو به خوبی پیاده کرده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: با توجه به راه‌اندازی تجهیزات و تأسیسات جدید پوشش رادیویی این ایستگاه که در گذشته شامل 25 درصد از کابل بود، هم‌اکنون به تمام شهرهای بزرگ افغانستان گسترش یافته است. ایستگاه رادیویی دو مجری حرفه‌ای برنامه‌های موسیقی دارد که به صورت تمام وقت به پخش آهنگ و ترانه می‌پردازند و بدین ترتیب نرخ 95.1 درصدی طرفداران این ایستگاه به رشد خود ادامه می‌دهد. قبلاً کارکنان در یک اتاق کوچک فعالیت می‌کردند اما اکنون در تأسیسات جدید یک استودیو برای مجریان موسیقی، یک اتاق کنفرانس و همچنین فضای اداری تعبیه شده‌ است.

بنا بر این گزارش، این تأسیسات اولین نمونه در نوع خود است که در اختیار یکی از ایستگاه‌های رادیو کماندو قرار می‌گیرد و می‌تواند به صورت الگویی برای دیگر ایستگاه‌های رادیویی مستقر در قندهار، هلمند و هرات درآید.

مدیر ایستگاه رادیو کماندو در کابل نیز اعلام کرده است: «بر اساس گزارش‌ها رادیوی ما یکی از پنج رادیوی برتر کابل است اما می‌توانیم بهتر از اینها عمل کنیم. همه مردم به کماندوها علاقه‌مند هستند، همه می‌دانند آنها چه کسانی هستند و یک ایستگاه رادیویی با برنامه‌های عالی دارند که در مورد این نیروهای نخبه اطلاع‌رسانی می‌کند.»

کسب اطلاعات و جاسوسی از مخاطبان در ایستگاه رادیویی کماندو
پایگاه اطلاع رسانی ارتش آمریکا اذعان کرده است: این ایستگاه علاوه بر پخش به جمع‌آوری اطلاعات نیز می‌پردازد. قبل از راه‌اندازی تجهیزات و تأسیسات جدید 100 تا 150 تماس تلفنی در روز با این شبکه برقرار می‌شد. اگرچه بیشتر این تماس‌ها در مورد آهنگ‌های درخواستی است اما در برخی تماس‌ها اطلاعاتی در اختیار گذاشته‌ می‌شود که در تأمین امنیت مردم یاری‌رسان هستند.

مدیر ایستگاه رادیویی کابل در ادامه سخنان خود گفته است: «ما از مردم خواسته‌ایم در صورت وجود بمب‌‌های کنار جاده‌ای به ما اطلاع دهند تا مسئولان ذی‌ربط را در جریان قرار دهیم. ما می‌خواهیم شنوندگان‌مان بدانند که می‌توانند مردم را از آسیب دیدن نجات دهند.»

وی افزوده است: «اگر در مورد حملات قریب‌الوقوع اطلاعات کسب کنیم می‌توانیم به مردم اطلاع دهیم تا زمان برقراری امنیت از آن منطقه دور شوند. کماندوها برای کمک اینجا هستند اما این کار را نمی‌توانند به تنهایی انجام دهند و رادیو وسیله‌ای است برای اینکه صدای مردم شنیده شود.»

در بخش دیگری از این گزارش تأکید شده است که با توجه به گزارش‌های بازخورد که کارکنان رادیو هر روز تهیه می‌کنند،‌ تصمیم گرفته شده در تمام روزهای هفته به صورت بیست‌وچهار ساعته برنامه پخش شود تا محبوبیت ایستگاه رادیویی بیش از پیش افزایش یابد.

ارتش آمریکا پس از 9 سال حضور در افغانستان با تمام تجهیزاتی که دارد، هنوز نتوانسته امنیت را در این کشور برقرار کند و تنها دستاورد آنها کشتار غیرنظامیان در عملیات‌های نظامی است که باعث خشم و انزجار شهروندان افغانستان نسبت به آنها شده است.

منبع: مشرق