به گزارش گرداب، سازمان ارتباطات دولتی انگلستان (GCHQ)، در جدیدترین گزارش خود در مورد فعالیت نهادها و جناحهای مختلف سیاسی در این کشور برای انتخابات آتی انگلیس، نسبت بهاحتمال دخالت روسیه در فعالیت احزاب این کشور، هشدار داد و آن را خطری برای جریان دموکراسی در انگلستان دانست. یکی از مهمترین انتخابات پیش روی انگلستان، انتخابات مجلس است که در سال 2020 برگزار خواهد شد.
در همین راستا، اعلام شده که بهزودی، نشستی در انگلستان، بهمنظور آموزش احزاب سیاسی در زمینه تهدیدات امنیت سایبری برگزار خواهد شد. در حالی خبر از برگزاری چنین نشستی در انگلستان به گوش میرسد که هکرهای وابسته به دولت روسیه، بارها و بارها در ماههای گذشته، متهم به دخالت در کمپینهای انتخاباتی در کشورهایی نظیر آمریکا، آلمان و فرانسه شدهاند.
سیاران مارتین، مدیر اجرایی مرکز امنیت سایبر ملی، وابسته به سازمان ارتباطات دولتی انگلستان، با نگارش یادداشتی خطاب به رهبران جناحهای سیاسی اصلی در انگلستان، نسبت به بروز حملات سایبری و دخالت در کمپینهای انتخاباتی در این کشور هشدار داد و خواستار توجه هر چه بیشتر مقامات سیاسی در انگلستان، نسبت به این موضوع شد.
در بخشی از نامه وی به سران سیاسی آمده است: «شما باید در جریان پوشش کامل خبرهای آمریکا، آلمان و هرکجای دیگری قرار بگیرید که ما را، به یاد تهدیدات خصومتآمیز، علیه سامانههای سیاسی انگلستان میاندازد. البته این موضوع، تنها به امن سازی شبکهها و ساختار احزاب ما، بستگی ندارد. حملات علیه فرایندهای دموکراتیک ما، بسیار فراتر از این موضوع است و میتواند شامل حملاتی علیه مجلس ما و اندیشکدههای انگلیسی باشد.»
در لیستی که مقامات امنیتی انگلستان در مورد مراکز حساس و نیازمند به امن سازی در زمینه انتخابات، تهیه کردهاند، مواردی نظیر امن سازی بانکهای اطلاعات هویتی فردی، لیست رأیدهندگان و اطلاعات هویتی رأیدهندگان نیز میشود.
GCHQ، در یادداشت خودش، اصلیترین نگرانی از نفوذ روسها به انتخابات انگلستان را، دستیابی به ایمیلها و اطلاعات شخصی رأیدهندگان و اطلاع یافتن از دیدگاههای سیاسی آنها عنوان کرد؛ موضوعی که در صورت صحت داشتن، میتواند عواقب خطرناکی برای آینده این کشور مهم اروپایی داشته باشد.
ماه گذشته، مارتین در هشدار مهمی، اعلام کرده بود که تنها در سه ماه قبلی، 188 حمله سایبری سطح بالا، امنیت ملی را در انگلستان هدف گرفته است. فیلیپ هاموند، وزیر دفاع و امور خارجه پیشین انگلستان نیز در صحبتهایی اعلام کرد که مرکز امنیت سایبری ملی انگلستان، تاکنون موفق شده است حجم بالایی از تهدیدات سایبری را شناسایی و دفع کند که این میزان، تقریباً به 200 حمله در یک روز میرسد.
البته، بوریس جانسون، وزیر خارجه فعلی انگلستان، در پیامی، اذعان کرد که تاکنون، هیچ شاهد معتبری در زمینه اثبات دخالت روسیه در انتخابات انگلستان به دست نیامده است، اما باید به این موضوع اعتراف کرد که روسیه، دارای ظرفیتهای بالایی برای انجام چنین اموری است.