آلبرت ال. کلی (Albert L. Kelley) سرگروهبان ارتش آمریکا در گزارشی اعلام کرد که به منظور ترویج تفاهم دوجانبه و سبک زندگی آمریکایی، نظامیان این کشور از طریق اینترنت و چت به دانش آموزان افغان آموزش میدهند.
به گزارش گرداب، آلبرت ال.کلی، سرگروهبان ارتش آمریکا، با اعلام خبر آموزش زندگی آمریکایی از طریق اینترنت به جوانان افغان، گفت: «سه دانشآموز دختر یک دبیرستان در جلالآباد از طریق اینترنت با سه سرباز زن در "پایگاه عملیاتی فنتی" (Operating Base Fenty) چت کردند.»
بنابر این گزارش، این دانشآموزان در برنامهای تحت حمایت وزارت امور خارجه آمریکا با نام "برنامه ارتباطات و مبادلات جهانی" شرکت کرده بودند که از طریق اعتبار اهداء شده از جانب یک بنیاد خیریه به نام لاجولا (La Jolla) در سندیگو مدیریت میشود.
(تصویر زیر "جسیکاای. والکر" (Jessica A. Walker)، گروهبان ارتش آمریکا و مسئول عملیاتهای روانی است که در گروهان 319 عملیاتهای روانی تاکتیکی خدمت میکند. وی در روز 21 سپتامبر از طریق اینترنت به چت با یک دانشآموز دختر افغانی ساکن جلالآباد در ولایت ننگرهار پرداخت.)
دانشآموزان افغان با بهبود زبان انگلیسی، آمریکایی زندگی کردن را یاد میگیرند
"آنا موسمن" (Anna Mussman)؛ کارمند دیپلماسی عمومی در وزارت امور خارجه آمریکا گفت: «هدف این برنامه ترویج تفاهم دوجانبه و ارزشهای دموکراتیک در افغانستان از طریق ایجاد ارتباط با نوجوانان آمریکایی است، این ارتباطات دانشآموزان و معلمهای جلالآباد را ترغیب به انجام تحقیق، بهبود زبان انگلیسی و یادگیری در مورد زندگی آمریکایی میکند.»
وی افزود: «هماکنون 9 مدرسه تحت پوشش این برنامه قرار گرفتهاند، یکی از این مدارس دبیرستان کشاورزی و تکنولوژی برتر است، در هر مدرسه یک سالن کامپیوتر وجود دارد که دارای 15 کامپیوتر بوده و در حدود 50 کاربر دارد.»
سایت خبری "clarksvilleonline.com" در این باره افزوده است: «دانشآموزانی که علاقهمند به شرکت در این برنامه هستند ابتدا در آزمون زبان انگلیسی شرکت میکنند، آنها پس از قبولی در این امتحان به مدت یک ماه در کلاس یادگیری مهارتهای کامپیوتر و اینترنت آموزش میبینند.»
این گزارش میافزاید: «هر سه سرباز آمریکایی که با این دانشآموزان چت کردند، داوطلبانی با پیشزمینههای شغلی و شخصیتی متفاوت بودند، یکی از این سه زن گروهبان بخش منابع انسانی، نفر دوم افسر مسئول عملیاتهای روانی و سرباز سومی دژبان تیپ بود.»
"دیان تی. پیلی" (Dianne T. Peele)، گروهبان ارتش آمریکا و مدیر منابع انسانی که در تیپ رزمی یکم مشغول خدمت است، در این باره گفت:«فکر میکنم این برنامه برای آنها دلگرمکننده بود و آنها را تشویق کرد تا هدفی برای خود برگزینند.»
تأکید بر گسترش آموزش اینترنتی ارزشهای به جوانان افغان
در ادامه این گزارش آمده است: «تواضع، اعتماد به نفس و تواناییهای نوجوانان افغانی در حوزه زبان انگلیسی تأثیر ماندگاری بر روی جویسی ای. لادن (Joyce A. Louden)، سرگرد ارتش آمریکا از پادگان "فورتکمپل" (Fort Campbell) در کنتاکی، گذاشت.»
وی گفت: «من یقیناً به این کار ادامه خواهم داد، میزان تسلط آنها به زبان انگلیسی واقعا جالب بود. من از استعداد آنها در دو زبانه بودن لذت بسیاری بردم.»
به گفته ال. کلی، این برنامه چت به مدت یک ساعت طول کشید، اما تأثیری که این برنامه بر زنان جوان داشت از دید گروهبان جسیکا ای. والکر (Jessica A. Walker)، مسئول عملیاتهای روانی در گروهان 319 عملیاتهای روانی تاکتیکی مخفی نماند.
وی گفت: «من فکر میکنم جوانان افغانستان تأثیر مثبتی در آینده این کشور خواهند گذاشت. آموزش در همه جای افغانستان گسترده میشود و نوجوانان افعانستان به صورت گستردهای وارد این شاهراه میشوند.»
منبع: مشرق