به گزارش گرداب، شبکههای اجتماعی مملو از کاربرانی است که با هویتهای جعلی و برای مقاصد خاص مثل کلاهبرداری، اشاعه مسائل ضداخلاقی و سایر اقدامات غیرقانونی نسبت به ارتباطگیری با کاربران اقدام میکنند. برای جلوگیری از سوءاستفادههای اینچنینی، باید نکات امنیتی را خصوصا در فضاهای مجازی و آنلاین رعایت کرد.
باید توجه داشته باشید رمز دوم حسابهای بانکی خود را در اختیار هیچکس قرار ندهید زیرا با این کار راه را برای کلاهبرداران جهت استفاده از حسابتان هموار میکنید. بنابراین همانطور که پلیس فتا نیز هشدار میشود به پیامکهایی نظیر «برنده شدن در قرعهکشی» که خواستار اطلاعات بانکی شما مانند رمز دوم یا حضور پشت عابر بانک هستند، اعتماد نکنید.
همچنین در صورت فروش و واگذاری تلفنهای همراه خود حتما اطلاعات شخصی داخل آنها را با روشهای فنی و مطمئن پاک کنید. اگر نگران این هستید که اطلاعات شخصی و مهم شما که در داخل گوشی همراهتان قرار دارد در اختیار افراد دیگر قرار خواهد گرفت، باید بدانید در این موارد پاک کردن ساده محتویات گوشی قطعاً مؤثر نخواهد بود و این محتویات بعدها به راحتی قابل بازگردانی هستند.
بر اساس اطلاعات سایت پلیس فتا، در مورد گوشیهای اندرویدی در قسمت تنظیمات گزینهای وجود دارد که به وسیله آن کاربر میتواند گوشی خود را به حالت تنظیمات کارخانه بازگرداند و بهاصطلاح Reset Factory کند. البته ابزارهای مختلفی برای پاکسازی اطلاعات شخصی درون ابزارهای همراه وجود دارد و با چند راهحل ساده دردسر میتوان امنیت اطلاعات شخصی را بالا برد.
یکی از این کارها، رمزگذاری فایلهای گوشی است. بدین ترتیب میتوانید قبل از اینکه کاملاً اقدام به پاکسازی گوشی خود کنید، اطلاعات موجود در گوشی خود را رمزگذاری کنید. این کار باعث میشود حتی اگر پاکسازی کامل گوشی نیز تمام اطلاعات را حذف نکند، دسترسی به اطلاعت رمزگذاری شده تنها توسط رمز عبور امکانپذیر باشد. برای این کار به قسمت تنظیمات گوشی بروید و سپس گزینه Security و آنگاه گزینه Encrypt phone را انتخاب کنید.
پس از آن میتوانید اطلاعات گوشی را پاک کنید. البته پیش از آن یک نسخه پشتیبان (بکآپ) از اطلاعات خود تهیه کنید. برای پاکسازی کلی اطلاعات نیز وارد منوی تنظیمات گوشی شوید و در گزینه Backup & Reset را انتخاب کنید. سپس روی گزینه Factory Data Reset کلیک کنید تا فرایند پاکسازی و برگرداندن تنظیمات گوشی به حالت کارخانه انجام شود.