به گزارش گرداب، نیکولای نیکیفورو (Nikolay Nikiforov)، وزیر ارتباطات و رسانههای جمعی روسیه اظهار کرد، درصورتیکه پنتاگون استفاده از نرمافزار امنیت سایبری کسپرسکی را ممنوع کند و به آن جامه عمل به پوشاند، ما نیز اقدامات تلافیجویانهای را اتخاذ خواهیم کرد.
نیکیفورو در مصاحبه با بلومبرگ اظهار داشت که هر گونه «تحریم سیاسی یکجانبه» از سوی دولت آمریکا، بر شرکتهایی که «بخش بزرگی از راهکارهای نرمافزاری و سختافزاری آمریکایی را در فضای فناوری اطلاعات، حتی در مناطق بسیار حساس» به روسیه عرضه میکنند، اثر میگذارد.
پوتین درباره عدم استفاده از کسپرسکی ابراز نگرانی کرد؛ زیرا در صورت اعمال برخی تحریمها شرکتهایی چون کسپرسکی مجبور به اخراج کارکنان خود شده و ممکن است این امر موجب شود برخی کدهای مخفی این شرکت امنیت سایبری نشت کند و این مسئله برای امنیت سایبری جهان خطرآفرین است.
در حال حاضر اف.بی.آی مشغول تجسس در آزمایشگاههای کسپرسکی است و به دنبال سرنخهایی از نفوذ مدیران روسی در آزمایشگاههای امنیت سایبری این شرکت است؛ زیرا این احتمال وجود دارد با اعمالنفوذ برخی مدیران ردهبالای دولت روسیه در شرکت کسپرسکی، از سیستمهای کامپیوتری کاربران سوءاستفاده شود.
کمیته خدمات مسلحانه پنتاگون استفاده از نرمافزارهای امنیت سایبری کسپرسکی را ممنوع کرد. این کمیته اظهار کرد، سیستمعاملهایی که از نرمافزار امنیتی کسپرسکی استفاده مینمایند تحت نفوذ دولت روسیه هستند، ازاینرو استفاده از آنها ممنوع است.
جو منچین (Joe Manchin)، سناتور ایالت ویرجینیای غربی در سنای ایالاتمتحده آمریکا درباره آزمایشگاه کسپرسکی گفت: «ما درباره امنیت کشورمان بسیار نگران هستیم، زیرا استفاده از نرمافزار کسپرسکی ممکن است مشکل آفرین شود.»
باوجود انکار مدیران کسپرسکی مبنی بر عدم دخالت در هک انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال 2016، تعداد زیادی از مأموران اف.بی.آی به عنوان محقق ضد جاسوسی در شرکتهای فناوری روسیه مشغول تحقیق و بررسی هستند.
منبع: سایبربان