به گزارش گرداب، اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان اعلام کرده که شدت تهدید ناشی از حملات سایبری اخیر که از یک موسسه حسابرسی در اوکراین شروع شد و شرکتهای آلمانی را در معرض خطر قرار داد، از آنچه تصور میشد، بیشتر بوده است و در برخی از شرکتهای آلمانی، روند تولید حتی بیش از یک هفته دچار اختلال شده بود.
اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان در بیانیهای اعلام کرده که طبق بررسیهای کارشناسان رایانه، موج حملات اخیر ناتپتیا در اثر ارسال فایلهای بهروزرسانی آلوده از یک شرکت حسابرسی اوکراینی به نام ام.ای.داک (M.E.Doc) صدمات زیادی به سامانههای رایانهای وارد کرده است. معنای این تحلیل آن است که شرکتهایی که از نرمافزار حسابداری این شرکت استفاده میکنند احتمال دارد که آلوده شده باشند، حتی اگر هیچ نشانه آشکاری از حمله سایبری در آنها مشاهده نشود. هر نسخه پشتیبانی که بعد از سیزدهم آوریل از دادهها تهیه شده را نیز میتوان آلوده در نظر گرفت.
رئیس اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان، آرنه شوئنبوم اظهار داشت: «فرآیندهای تولید و دیگر فرآیندهای حیاتی برخی شرکتهای آلمانی بیش از یک هفته دچار اختلال و قطعی شده است. این اختلالات، میلیونها یورو آسیب در پی داشته و این در حالی است که آلمان به طور جزئی مورد این حمله قرار گرفته است.» شوئنبوم اضافه کرده که بازیابی فرآیندهایی که در این حمله مختل شده، نیازمند اقدامات جدی است.
طبق اعلام اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان، بیش از دوازده شرکت آلمانی مورد حمله ویروس موسوم به ناتپتیا قرار گرفتند و منشأ همه آنها یک شرکت اوکراینی بوده است. شرکت مذکور اعلام کرده که هکرها به کلیه رایانههایی که ارتباط شبکهای با نرمافزار حسابداری آلوده شده داشتند، نفوذ کرده و از آنها برای ارسال ناتپتیا بهره بردهاند. این ویروس هزاران رایانه را در دهها کشور دنیا تحت تاثیر قرار داد و حوزههای حمل و نقل و کسبوکار را مختل ساخت. وی تأکید کرد: «ما باید به ارتقای مقاومت آلمان در برابر حملات سایبری ادامه دهیم.» اداره فدرال امنیت اطلاعات آلمان از شرکتهای آلمانی خواسته تا شبکههایی را که نرمافزار حسابداری شرکت ام.ای.داک بر روی آنها نصب شده از دیگر شبکهها تفکیک کنند تا امکان افزایش نظارت بر شبکه و جستجوی علائم نفوذ فراهم شود. این اداره همچنین تغییر رمزهای عبور و بهروزرسانی نرمافزارها در کلیه شبکههای آلوده شده را ضروری دانسته و خاطرنشان ساخته که شرکتها باید تنظیمات اداری شبکههای خود را مورد بازبینی قرار دهند.
مقامات امنیتی آلمان همچنان در حال تحقیق برای یافتن عامل انتشار ویروس ناتپتیا هستند و اطلاعات معتبری در اختیار ندارند که ادعای دولت اوکراین مبنی بر دست داشتن روسیه در این حملات را تائید کند. در هفته جاری، صدراعظم آلمان، آنگلا مرکل در هامبورگ میزبان ولادیمیر پوتین و دیگر رهبران جهان است اما درباره امنیت سایبری هنوز صحبت خاصی نشده است.
منبع: سایبربان