به گزارش گرداب، محمود واعظی در آستانه فاز تکمیلی شبکه ملی اطلاعات، شبکه ملی اینترنت اشیاء را به عنوان یکی از پارامترهای خدمات پایه این پروژه ملی، افتتاح کرد.
این شبکه توسط یکی از اپراتورهای ارائه دهنده خدمات اینترنت در کشور صبح امروز راه اندازی شد و قرار است در فاز نخست ۱۲ شهر و ۳۰ درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار دهد. همچنین مطابق با اعلام مسئولان فاز دوم این پروژه با پوشش ۵۰ درصد مساحت جغرافیایی کشور تا شهریورماه سال ۹۸ راه اندازی می شود.
با اجرای این پروژه اتصال تمامی اشیاء، انسان و محصولات به شبکه اینترنت و شبکه ملی اطلاعات برقرار خواهد شد.
وزیر ارتباطات در مراسم رونمایی از این پروژه گفت: اینترنت اشیاء در دنیا نیز یک مفهوم جدید است و خوشحالیم که توانسته ایم کارکردهای این پروژه را همزمان با سایر کشورهای دنیا در ایران نیز پیاده سازی کنیم.
وی تاکید کرد: نباید همیشه ته مانده کارکرد تکنولوژیهای کشورهای دیگر را استفاده کنیم این بار قصد داریم در زمینه اینترنت اشیاء به استقبال تکنولوژی برویم.
واعظی با بیان اینکه تا سال ۲۰۲۵ پیش بینی شده است که بیش از ۵۰ میلیارد شیء در دنیا به اینترنت متصل شوند، ادامه داد: در فاز اول و دوم شبکه ملی اطلاعات تمرکز ما بر ایجاد زیرساختهای فنی پروژه بود اما امروز در فاز سوم این شبکه، کاربردهای آن را برای کاربران به نمایش گذاشته ایم.
وی افزود: با ارائه خدمات و محتوای بومی روی شبکه ملی اطلاعات که هم اکنون از طریق بخش خصوصی در حال انجام است، شاهد افزایش استفاده مردم از خدمات بومی و نیز اشتغال زایی خواهیم بود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه شبکه ملی اطلاعات نیازمند شکوفایی است، گفت: وزارت ارتباطات دولت دوازدهم هم باید به گونه ای عمل کند که مردم بتوانند از مزایای این شبکه استفاده کنند. در همین حال باید تلاش شود تا به فضای مجازی پاک دست یابیم.
واعظی با بیان اینکه ۱۲۰ هزار اپلیکیشن بومی در کشور وجود دارد، گفت: هم اکنون اپلیکیشن های ایرانی قابل رقابت و صادرات به سایر کشورها هستند و دولت دوازدهم نیز به طور قطع روی تولید اپلیکیشن و نرم افزار و کسب و کارهای اینترنتی تمرکز خواهد داشت.
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درمورد زمان رونمایی از پروژه دولت الکترونیک نیز گفت: فاز سوم شبکه ملی اطلاعات اوایل هفته آینده بهره برداری می شود و پس از آن پروژه دولت الکترونیک را در مردادماه رونمایی می کنیم.
وی افزود: در این پروژه دستگاههای دولتی باید با سرعت بیشتری فعال شوند. چرا که ما از ۷ ماه گذشته زیرساختهای ارتباطی خدمات دهی دستگاههای اجرایی را فراهم کرده ایم.
واعظی با بیان اینکه باید حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ دستگاه اجرایی و حکومتی به این شبکه متصل شوند، تاکید کرد: با این حال پیش بینی می کنیم که در صورتی که ۱۵ دستگاه اصلی به این شبکه متصل شوند، بالغ بر ۷۵ درصد نیاز مردم در دریافت خدمات الکترونیکی انجام خواهد شد.