به گزارش گرداب، دفتر بررسی های اقتصادی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، آخرین وضعیت ارتباط رسانی به روستاهای کشور را مطابق با تکالیف اهداف برنامه پنجم توسعه اعلام کرد.
این آمار که مربوط به پایان خردادماه سال ۹۶ است از ضریب نفوذ ۳۸.۶۱ درصدی تلفن ثابت در کشور حکایت دارد.
۴۸ هزار روستا تلفن خانگی دارند
بررسی ها نشان می دهد که هم اکنون ۵۵ هزار و ۱۳۵ روستا دارای ارتباط هستند و در ۴۸ هزار و ۹۵۸ روستای کشور تلفن خانگی نصب شده است. این درحالی است که یک میلیون و ۵۱۱ هزار و ۹۹۳ روستایی دارای تلفن بی سیم روستایی (WLL ) هستند.
یک هزار و ۷۱۴ روستا مشمول USO شدند
از سوی دیگر تعداد روستاهایی که از محل طرح خدمات مخابرات اجباری در مناطق محروم (USO) دارای تلفن خانگی شده اند، ۱۷۱۴ روستا اعلام شده است.
ضریب نفوذ تلفن خانگی در سیستان و بلوچستان کمتر از ۵۰ درصد
براین اساس ۱۰۰ درصد روستاهای استان های مازندران و همدان دارای تلفن خانگی هستند اما ضریب نفوذ تلفن خانگی در روستاهای استان سیستان و بلوچستان و یزد کمتر از ۵۰ درصد است.
کردستان با کمترین ضریب نفوذ ارتباطات روستایی
در همین حال ۱۰۰ درصد روستاهای استان هایی مانند خراسان جنوبی، قزوین، مازندران و همدان دارای ارتباط هستند اما کمترین ضریب نفوذ ارتباطات روستایی مربوط به استان های کردستان و کهگیلویه و بویراحمد است.
بیشترین تعداد مشترکان WLL در سیستان و بلوچستان
از سوی دیگر استان سیستان و بلوچستان با ۲۰۰ هزار خط تلفن بی سیم روستایی، بیشترین تعداد مشترکان WLL روستایی را به خود اختصاص داده و کمترین تعداد مشترکان WLL روستایی نیز مربوط به استان های خراسان شمالی، قم و البرز است.
کمترین ضریب نفوذ اینترنت روستایی در سیستان و بلوچستان
تا پایان خردادماه امسال، ۲۷ هزار و ۷۳۹ روستا به اینترنت تجهیز شدند که بیشترین ضریب نفوذ اینترنت روستایی مربوط به استان تهران و کمترین آن، مربوط به سیستان و بلوچستان است.
شمار دستگاههای تلفن همگانی در کشور ۱۱۳ هزار و ۸۰۷ دستگاه و شمار دستگاههای تلفن همراه جاده ای (GSM ) بالغ بر ۳ هزار و ۶۱۱ دستگاه اعلام شده است.