به گزارش گرداب، محمد مهدی غفوریان پیرنیاش با اشاره به پیامدهای اجرای طرح رجیستری گوشی تلفن همراه گفت: اگرچه اصناف با اجرای طرح رجیستری موبایل 100 درصد موافقند اما اجرای این طرح با توجه به اینکه در تصمیمگیریها نظرات فعالان این صنف لحاظ نشده است ممکن است مشکلاتی را برای 400 هزار واحد صنفی فعال سراسری کشور در این بخش بوجود آورد.
رئیس کمیته تخصصی تلفن همراه ایران با بیان اینکه سود خردهفروشان تلفن همراه بسیار اندک و حدود یک درصد است، گفت: به دلیل سود اندک و ضرر و زیانهای ناشی از این کار سالانه همان تعداد که وارد صنف فروش گوشی تلفن همراه میشوند، از آن خارج میشوند.
وی با تأکید بر اینکه تعرفه موبایل باید منطقی باشد، گفت: اخذ 15 درصد تعرفه از واردات تلفن همراه، واردات این کالا را به سمت واردات قاچاق سوق داده است در حالی که اگر تعرفه متناسب باشد، کالا از مبادی قانونی وارد میشود.
غفوریان پیرنیا بیان داشت: یکی دیگر از دلایل واردات قاچاق تلفن همراه اخذ ارزش افزوده 9 درصد است که به نظر میرسد در مورد آن باید بازنگری شود.
وی با بیان اینکه 56 درصد از بازار تلفن همراه را یک برند به خود اختصاص داده است گفت: بخش اعظمی از واردات این برند توسط 4 وارد کننده انجام میشود.
رئیس کمیته تخصصی تلفن همراه ایران اظهار داشت: با توجه به انحصاری که در واردات موبایل وجود دارد، قطعا پس از اجرای طرح رجیستری تلفن همراه، در تأمین این کالا با مشکل مواجه میشویم.
وی همچنین با اشاره به حذف ارز مبادلهای از واردات گوشی تلفن همراه اظهار داشت: پیش از اجرای طرح رجیستری موبایل نباید ارز مبادلهای از واردات این کالا حذف میشد، چون این موضوع هم عاملی برای گرانشدن گوشی تلفن همراه خواهد بود.
به گزارش فارس طرح رجیستری تلفن همراه در راستای جلوگیر از واردات قاچاق از 28 مهرماه اجرایی میشود.