به گزارش گرداب، کریستوفر وری رئیس اف بی آی روز گذشته در مصاحبه ای تصریح کرد: این سازمان در تلاش برای دسترسی به داده های ذخیره شده در حدود 6900 گوشی و تبلت و ... است، اما استفاده از الگوریتم های رمزگذاری اطلاعات باعث شده پلیس نتواند به اطلاعات یادشده دسترسی پیدا کند.
به گفته وی همین مساله موجب منازعه ای بی پایان بین شرکت های فناوری و پلیس و نهادهای قضایی شده که در تلاش هستند به هر نحو ممکن به اطلاعات یادشده دسترسی پیدا کنند.
به گفته وری، این مشکل بر روی تحقیقات پلیسی انجام شده تاثیرگذار است و مقابله با پدیده هایی همچون قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، تروریسم، اقدامات ضداطلاعاتی، جرائم سازمان یافته، سوءاستفاده از کودکان و غیره را دشوار می کند.
شرکت های فناوری و گروه های مدافع حقوق کاربران با این استدلال های اف بی آی مخالفند و می گویند دسترسی به کدهای رمزگشایی این اطلاعات باعث خواهد شد امنیت و حریم شخصی دیگر کاربران هم به خطر بیفتد و عموم داده های آنها قابل سرقت و بررسی توسط پلیس باشد.
جدی ترین درگیری بین دو طرف در این زمینه در سال 2016 رخ داد و وزارت دادگستری آمریکا تلاش کرد تا قابلیت رمزگشایی گوشی های آیفون اپل را به هر نحو ممکن به دست آورد. اما با مقاومت جدی اپل اف بی آی با پرداخت پولی هنگفت به یک شرکت امنیتی صهیونیستی به داده های گوشی مورد نظر که مربوط به عامل حملات تروریستی سن برناردینو بود، دست یافت.