به گزارش گرداب، محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه بازدید از مرز شلمچه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سالروز شهادت شهید بزرگ حسین فهمیده که در همین منطقه هم این حادثه رخ داده خدمت مردم شریف خوزستان هستیم و در این سفر اولین طرح وزارت ارتباطات در زمینه کودک و اینترنت به عنوان موضوع مهمی که در عرصه فضای مجازی امروز با آن مواجه هستیم، افتتاح شد.
وی افزود: در فضای مجازی امروز مخاطرات برای سن و سال های مختلف به صورت یکسان و اصطلاحا فلت وجود دارد؛ آن مخاطره ای که یک فرد بزرگسال با آن مواجه است و اصطلاحا می تواند آن را از کار بیندازد، کودک هم با همان فضا مواجه است و این دغدغه جهانیست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در کل دنیا به این می پردازند که پروتکل ها و مقرراتی در حوزه کودک دارند و این مسیر و این موضوع مورد توجه ما نیز بود، بنابراین با تدوین یک برنامه جدی برای ۱۳ میلیون دانش آموز و به ویژه هفت میلیون دانش آموز مقطع اول آموزشی کشور در این زمینه فعالیت می کنیم.
آذری جهرمی بیان کرد: هدف از اجرای طرح این است که سکوها و پلت فرم هایی درست کنیم که محصولات، نرم افزارها و محتواهای خاص در آن فضا قابلیت رشد داشته باشند و مسئولیت اجتماعی خانواده ها را به آنها یادآوری کنیم. همچنین ابزارهایی را در اختیار خانواده ها قرار می دهیم که در کنار فرزندانشان در فضای مجازی حضور داشته باشند.
وی تأکید کرد: خانواده ها نباید فرزندان خود را در فضای مجازی رها کنند و کنترل لازم را داشته باشند؛ اگر مخاطراتی وجود داشته باشد باید خانواده ها بتوانند ورود کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با طرح کودک و اینترنت گفت: طبیعتا این طرح یک موقعیت اقتصادی خوب را روبروی تولیدکنندگان سرویس و محتوا در مقابل کودکان و نوجوانان قرار خواهد داد و به سلامت فضای مجازی کمک شایانی خواهد کرد. همچنین به بهتر سپری کردن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان در فضای مجازی کمک مؤثری می کند.
آذری جهرمی ادامه داد: این طرح کلان ما در حوزه اینترنت و کودک مثل یک اکوسیستم و چرخه است؛ سند استراتژی آن مهیا و آماده تصویب در شورای عالی فضای مجازیست تا برنامه اجرایی وزارت ارتباطات با همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و وزارت دادگستری به عنوان نماینده ایران در کنوانسیون حقوق کودک و پلیس فتا در حال پیگیری است.
وی با اعلام این خبر که رونمایی این برنامه برای ۱۳ آبان خواهد بود، گفت: بخشی از برنامه این است که بتوانیم ابزارهای موردنیاز برای حضور در فضای مجازی یعنی گوشی و تبلت را برای جامعه حداقل ۶ الی هفت میلیونی از تولیدات داخلی استفاده کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: شرکت هایی در ایران وجود دارد که تولید گوشی و تبلت را تولید می کنند و یکی از این شرکت ها جی. ال. ایکس است که در منطقه آزاد اروند هم فعال است. این مجموعه حدود دو هزار نیروی انسانی داشته که متأسفانه به دلیل عدم توفیق در کسب بازار مناسب ۹۰ درصد نیروهایش را تعدیل و امروز به ۲۰۰ نفر رسیده اند.
آذری جهرمی عنوان کرد: با پدیده قاچاق در فضای گوشی و تبلت نیز مواجهیم که یکی از برنامه های ما برای حمایت از اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از کالای قاچاق طرح هایی است که به تولیدکنندگان داخلی ما توان بدهد تا برای رشد خود تلاش کنند؛ در طرح کودک و اینترنت هدفگذاری شده که این میزان مورد نیاز گوشی ها و تبلت ها از داخل تهیه شود و با سقف مشخصی قیمت که بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است، با تکنولوژی به روز جهانی در اختیار بچه ها و خانواده ها قرار گیرد.
وی اضافه کرد: هزینه خرید گوشی ها و تبلت ها به صورت اقساط از طریق قبض موبایل کسر و برای خانواده های نیازمند به این ابزار نیز تسهیلات تأمین و منابع بانکی را در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهیم تا بتوانند نسبت تولید بیشتر اقدام کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد: امروز اولین تفاهمنامه تولید ۵۰۰ هزار تبلت بین شرکت همراه اول و جی. ال. ایکس امضا شده که بنا به امضا و گفته مدیر جی. ال. ایکس با انعقاد این تفاهمنامه زمینه برای جذب نیروهای تعدیل شده فراهم می شود و می توانند به کار برگشته و شاغل باشند.
آذری جهرمی تصریح کرد: ارزش فاز اول قرارداد حدود ۱۰۰ میلیارد تومان است که با این مبلغ کار شروع می شود. بخش مهمتر از سخت افزار نیز تولید محتواست که این چرخه یک بازار بسیار مناسبت برای تولیدکنندگان محتوا در داخل کشور در عرصه کودک و نوجوان فراهم می کند که امیدواریم این بازار به اشغال در این زمینه کمک کند و حوزه فکری کودک و نوجوانان را حمایت بیشتر کند.
آذری جهرمی اظهار کرد: با توجه به گزارش های دریافتی در استان خوزستان تمام امکاناتی که سال گذشته بوده با توجه به برنامه ریزی های انجام شده در کمیته ارتباطات اربعین امسال خدمات رسانی ها از نظر زیرساختی و ظرفیت های موجود سه برابر شده است.
وی افزود: تمهیداتی که در مناطق مرزی چذابه و شلمچه فراهم شده شامل چتر پوشش اینترنتی و همچنین وای فای است. چتر پوشش وای فای به صورت رایگان در نقاط مرزی و کور لحاظ شده و فکر می کنم در داخل کشور مشکلی نداشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: روز گذشته از دولت عراق سیگنال مثبتی برای پوشش اینترنتی رایگان در نجف و کربلا دریافت کرده ایم اما عملیاتی نشده و هنوز در حال پیگیری هستیم تا در صورت مهیا شدن شرایط با همکاری سفارت ایران در عراق شرکت های ایرانی با شرکت های کشور عراق همکاری می کنند.
آذرمی جهرمی یادآور شد: هزینه ها از نظر تعرفه مکالمات تغییری نخواهد داشت و طرف عراقی اقدامی که اید انجام می داده را انجام نداده است. روز گذشته هم اعلام کردم که تعرفه مکالمات به عراق وابسته به تعرفه هایی است که اپراتورهای عراقی می گذارند و در ایران به صورت متقابل حاضریم این تعرفه را نصف کنیم تا برای زائران تسهیل شود ولی عراق هنوز جواب مثبت نداده است.
وی اضافه کرد: طبیعتا تا قبل از جواب مثبت کشور عراق نمی توانیم حرکتی انجام دهیم ولی تا بالانس های مالی لحاظ شود، امیدواریم به لحاظ ارتباطاتی مشکل خاصی وجود نداشته باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: در این سفر برنامه هایی در حوزه ارتباطات برای مردم استان خوزستان که حق بزرگی به گردن همه کشور دارند، تدارک دیده ایم. این برنامه ها به ویژه برای مناطق شمال خوزستان که از ضعف ارتباطات به دلیل کوهستانی بودن ضعف می برند نیز لحاظ می شود.
آذری جهرمی خبر داد: اعتباری بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان برای پوشش موبایل و تلفن در مناطق شمال خوزستان از جمله بهبهان، لالی و مسجدسلیمان اختصاص دادیم چون در این مناطق به دلیل اینکه سایت ها در حال نصب است، پیشرفت پروژه ها مطلوب نبود.
وی اضافه کرد: متأسفانه در این مناطق حتی زیرساخت های برق وجود ندارد و در حال استفاده از انرژی های نو هستند؛ حتی کمبود اعتبار هم داشتند که در حال رفع آن هستیم تا هرچه سریعتر پرداخت شود.