به گزارش گرداب، سیدمرتضی موسویان در آئین افتتاح یازدهمین نمایشگاه بینالمللی رسانههای دیجیتال با بیان اینکه نمایشگاه رسانههای دیجیتال حال حاضر با یک نقشه راه آماده شده است، اظهار کرد: طی دو سال اخیر مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد در راستای رفع دغدغههای مقام معظم رهبری طرح «سما» را در دستور کار خود قرار داده تا به این طریق بتواند فضای مجازی سالم، مفید و ایمن را محقق سازد.
رئیس مرکز رسانههای دیجیتال وزارت ارشاد در تعریف طرح سما گفت: اگر تمامی ناشران دیجیتال را در یک کشتی متصور شویم که به فرمان ناخدایی واحد به سمت هدف میروند بنابراین اینطور بگویم اگر ناخدای آن کشتی اشراف کاملی بر محتوای فضای مجازی نداشته باشد نمیتواند همگرایی بین ناشران ایجاد کند.
موسویان افزود: در واقع طرح سما با ارائه شناسه شامد به تمام فعالان فضای مجازی به دنبال تحقق این همگرایی است که براساس مصوبه سال 93 شورای عالی فضای مجازی به سمت طراحی آن رفته است.
وی خاطرنشان کرد: برای تبیین زیستبوم فضای مجازی سالم، مفید و ایمن یک سال و نیم کار مشارکتی انجام شد و اکنون طرح سما آماده بهرهبرداری است تا با کمک مردم بتواند رسالت این طرح را محقق سازد.
رئیس مرکز رسانههای دیجیتال اشارهای به کانالهای دارای نشانه شامد که در واقع مشخصات دارندگان بستر است، داشت و گفت: در حال حاضر 130 هزار اپلیکیشن موبایل دارای شامد هستند؛ 70 هزار وبسایت و همچنین 17 هزار کانال و صفحات اجتماعی نیز توانستهاند شامد اخذ کنند.
موسویان با بیان اینکه امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم جشن سه چهارم محتوای نشانهگذاری شده را برگزار کنیم عنوان کرد: برنامههایی را نیز در سطح تعاملات بینالمللی تعریف کردهایم که براساس آن برای اولین بار میز صادرات تهیه شده که میتواند نقشه راه برای همه ناشران دیجیتال کشور باشد.
وی افزود: همچنین در نظر داریم برای خردادماه سال آینده پاویونی را در نمایشگاه سدیت برای فعالان این حوزه داشته باشیم.